Başkan Uludağ, Sarıçam’da Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulmasında Prof.Dr. Adem Ersoy hocanın büyük uğraşları ve katkıları olduğunu Üniversite ile ilgili resmi prosedürlerin tamamlandığını belirtti.

Sarıçam’da önümüzdeki günlerde temelleri atılacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesine tahsis edilen 40.000 m²’alanda Rektörlük binası, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi binaları, merkezi kafeterya,otopark,bisiklet yolu ile yeşil alanların tasarlandığını ifade etti.

Sarıçam’da ilk defa üniversite ruhsatı veriliyor. Sarıçam’ın gelişmesinde,cazibe merkezi olmasında önemli katkısı olacağına inandığım Üniversitenin Sarıçam halkına büyük bir ivme kazandıracağına ve istihdam gücünün bu bölgede toplanmasını sağlayacağına yürekten inanıyorum. Burada okuyan binlerce öğrencinin de Sarıçam’a katkılar sağlayacağına biliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam ve Sarıçamlılara şimdiden hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Sarıçam’da temellerini atacağımız Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin açılması için bizimle birlikte mücadelesini veren Başkan Bilal Uludağ’ın elinden ruhsatları almaktan onur ve mutluluk duymaktayım. Üniversiteler Ülkenin değerlerini geçmişten günümüze aktaran evrensel düşünce yapılarıyla barındırdıkları dinamik unsurlar ile topluma yön veren yetiştireceği insan gücü ile topluma hayat veren önemli kurumlardır. Çok yakında Sarıçam’a büyük bir hareketlilik ve dinamizm getirecektir. Hem ekonomi hem kültürel alanda Sarıçam’a çok büyük katkılar sağlayacaktır. CumhurBaşkanımıza, hükümetimize ve Sarıçam Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese yürekten ve gönülden teşekkür ederim.

12 ay çalışmaya müsait hava şartları ile gece gündüz çalışarak,pek çok genci yetiştirecek eğitim yuvamızı en kısa sürede