Adana Büyükşehir Belediyesi’nde olası yangınlara karşı alınan tedbirleri güçlendirmek amacıyla tatbikat yapıldı. Senaryo gereği çıkarılan yangına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi personeli, acil tahliye planını da başarıyla uyguladı.
Her gün binlerce vatandaşa hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında ilgili birimler ile personelin zamanında ve etkili mücadele edebilme yeteneğini diri tutmak amacıyla zaman zaman gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatına bir yenisi eklendi. Tatbikat, senaryo gereği alarm verilmesi ile başladı. Yangın alarmının çalmasıyla birlikte ana kapı ve acil çıkış kapılarını kullanarak binanın boşaltılması yönündeki anonsu duyan çalışanlar, seri bir şekilde tehlikeden uzaklaştı.

Merdivenli araçla tatbikat alanına giren itfaiyeciler, hizmet binasının 9’uncu katında mahsur kalan bir kadın çalışanı kurtardı. Daha sonra Abidin Dino Parkı’nda Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli itfaiyeciler, kısa bilgilendirmeler yaptı. İtfaiye görevlileri, yangın söndürme tüpü sıkarak alevlerin oksijen ile bağlantısının nasıl kesileceğini belediye çalışanlarına uygulamalı olarak gösterdi.