Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ile birlikte karne dağıtım törenine katılan Başkan Çelikcan 'Kültür Evlerimiz öğrencilerimizin hizmetinde. Yaz aylarında öğrencilerimiz Kültür Evlerine gelerek boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilirler. Öğrencilerimize yönelik her türlü sosyal etkinlikler ve eğitimler kültür evlerimizde verilmektedir.' dedi.

Vehbi Necip Savaşan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan sınıfları gezerek öğrencilerin karnelerini dağıttılar. Çocuklarla ve aileleriyle sohbet ettiler. Çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmesini isteyen Vali Büyük 'Bir eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirip yeni eğitin öğretim yılına en iyi şekilde hazırlanmalısınız.' diyerek çocuklara yaz tatillerinde okumaları amacıyla kitap hediye etti.

YAZ KURSLARI BU YIL DA AÇILACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri'nde öğrencilere yönelik yaz kurslarının verileceğini belirten Başkan Çelikcan 'Çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla tüm kültür evlerinde yaz kurslarını bu sene de açacağız.

4-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda temel dersler olan Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, Sosyal Bilgiler ve Türkçe dersleri verilecektir.

Bunun yanı sıra sosyal faaliyetler ve sportif faaliyetler de yapılacaktır. Ebru sanatı, çini, seramik, kurslarının yanı sıra masa tenisi, müzik bedminton ve futbol faaliyetleri yürütülecektir. Amacımız çocuklarımızın okullarından soğumamalarını sağlamak ve sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlamasının yanı sıra sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmaktır.' şeklinde konuştu.

YAZ FUTBOL OKULU BAŞLIYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çocuklarımızı sokağın olumsuz koşullarından kurtarıp spora yönlendirmek için Yaz Futbol Okulu Kurslarını geleneksel hale getirdiklerini belirtti. 2014 yılı için 12 ayrı yerde futbol yaz okulu açacaklarını belirten Başkan Çelikcan spor faaliyetlerinin şu sahalarda gerçekleştirileceğini belirtti: ADS Tesisleri, PTT Evleri Spor Tesisleri, Güneşli Spor Tesisleri, Sarıçam Spor Tesisleri, Güzelevler Spor Tesisleri, Doğankent Tesisleri, Solaklı Tesisleri, Yunusoğlu Spor Tesisleri, Havutlu Spor Tesisleri, Abdioğlu Spor Tesisleri, Geçitli Spor Tesisleri ve Çelemli Spor Tesisleri. Yaz Futbol Okuluna katılmak isteyenler Yüreğir Belediyesi Beyaz Masa'ya başvurabileceklerdir.

Geleneksel yaz spor faaliyetlerinin futbolun yanı sıra güreş, teakwando, masa tenisi, kıck box, tenis dallarında da devam edeceğini belirten Başkan Çelikcan 'Amacımız çocuklarımızın yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmak ve herkesin ilgi duyduğu spor dallarına gitmelerini sağlamaktır.' şeklinde konuştu.

Yaz spor etkinliklerinin 20 haziran'da başlayacağını belirten Başkan Çelikcan 'Bu kurslara katılan çocuklarımız spor yaparak hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacaklar hem de ahlaki yönden hocalarının vereceği eğitimlerle kendilerini yetiştirme imkanına kavuşacaklardır. Bu kurslar sayesinde yaz tatillerini boşa geçirmemiş olacaklardır. Adanaspor eski kaptanlarından Necip Erdoğan kontrolünde çalışmalarını sürdüren çocuklarımızdan başarılı olanlar ve gelecek vaad edenler tespit edilecektir. diyerek kurslara katılan öğrencilerin formalarının Yüreğir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirtti.