Coşkunun ve heyecanın adeta baharın gelişini yansıttığı programda bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevruz'un milli kültür için özel anlamlar taşıyan bir kucaklaşma olduğunu ifade ederken "Tarihiyle, coğrafyasıyla, gelenek ve görenekleriyle Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevidir" dedi

"NEVRUZ, TÜRK MİLLETİ İÇİN BÜYÜK ANLAMLAR TAŞIR"

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye tarihi taş binası önünde Türklerin Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen, gece ve gündüzün eşitlendiği gün olan ve Miladi Takvim'e göre 21 Mart'a tekabül eden Nevruz Bayramı, coşkulu bir törenle kutlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Emin Canlı, çok sayıda belediye personel ve bürokratı ile vatandaşların katıldığı programda konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülüp ağlamış, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış büyük Türk Milleti için Nevruz'un büyük anlamlar taşıdığını ifade etti.


"BİZİM İÇİN İFTİHAR VESİLESİDİR”
Gönüllerin coşkusunun, yüreklerin heyecan ve huzurunun Türk'ün bahar bayramıyla daha da güçlendiğini aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, "Nevruz, asırlarca Türk İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir. Bu köklü miras bizim için bir iftihar vesilesidir. Unutmayınız ki kendi gerçeklerine yabancılaşarak mutluluklarını başkalarına ait değerlerde, kültürlerde aramak yerine milli kültürümüzün öz kaynakları içerisinde bulmak demek aziz Türk Milleti'nin milli şuur ve ülküler etrafında birleşmesidir" diyerek tarihiyle, coğrafyasıyla, gelenek ve görenekleriyle Türklüğün bayramlarını yaşamak ve yaşatmanın kendileri için bir görev olduğunu söyledi.
Programın devamında Türk'ün güç ve kudretini temsilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Canlı demir dövdüler ardından da ateş üzerinden atladılar.