Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç’ın 10 Kasım'da “Gülmek yasaktı” başlıklı yazısında “Genelev de kapalı mıydı, çocuktum, bilmiyorum” ifadelerini kullanırken, 11 Kasım 2018 tarihli ‘‘Kutsal Kalıntı’’ başlıklı yazısında ise ‘‘Kurtaranı bulamıyorsak ‘‘öldüreni’’ ortaya çıkaralım: Müzeye bir şişe Kulüp Rakısı koyalım, altına da ‘Atatürk’ün katili’ yazalım.’’ diyerek müzeye ‘‘rakı’’ konulması talebini dile getirmişti.

 "Atatürk'e ve hatırasına hakaret" ile "Halkı kin ve  düşmanlığa  tahrik veya aşağılama" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Cumhuriyet Savcılığı önünde  Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Mert Kuşdemir ve Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin ile birlikte konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

"İNFİAL YARATMIŞTIR"

‘Bu yazıların, kullanılan kelimelerin ve cümlelerin Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını, toplumsal saygınlığını küçümsediği, rencide ettiği, hakaret içeriği taşıdığı sabittir. Halkımızın en önemli toplumsal değerine ve manevi, ebedi kurucu liderinin saygınlığına açıkça ve alenen hakarette bulunulmuştur.

 Vatanımıza düşman olan 7 düvele karşı kafa tutan,kendi yaşamını bir kenara bırakarak ülkesi için çalışmaktan bir an olsun vazgeçmeyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Milletine vakfettiği yaşamının, her şeyden soyutlanarak aşağılanması asla kabul edilemez.  Adı geçen yazarın  tarih cehaletini ortaya koyması bir yana, Mustafa Kemal Atatürk’ün şeref ve saygınlığını hedef aldığı aşikârdır. İftira, karalama ve küçük düşürme belgesi niteliği taşıyan kötü maksatlı bu yazılar toplumumuzda büyük bir infiale neden olmuştur.

"HERKESE SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR"

Dün Edirne’de 10 Kasım nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için düzenlenen törende Emine Şahin adlı şahsın  ‘‘Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi’’ şeklinde bağırması nedeniyle çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme’ suçundan tutuklandığını anımsatan Av. Küçük, " Güzel ülkemizde Atatürk’e saldırılar her geçen gün artmaktadır.Bu konuda ülkesini seven herkese büyük sorumluluk düşmektedir." diye konuştu.

Cumhuriyetimizin 95 yıllık kazanımlarını heba ettirmeyeceklerini belirten Av. Küçük, " Atatürk bu ülkenin en kutsal ve önemli ortak değeridir. Sabah gazetesi gibi ulusal bir gazetede yayınlanan ve tüm ulusal kanalların haber bültenlerinde yer alan Engin Ardıç’a ait şikayete konu maksatlı yazılar, yukarıda izah edilen ve Edirne’de yaşanan olaya nazaran çok daha AĞIR olmakla birlikte, toplumda büyük bir İNFİALE neden olmuştur. Yargı makamları, bu şekilde toplumun çok büyük hassasiyet gösterdiği ve infial yaratan hususlarda duyarlı ve tutarlı olmak zorundadırlar.  Bu ülkenin ortak değerlerine her gün pervasızca yapılan saldırılar; toplumun birlik ve beraberliğine yönelik saldırılardır. Atatürk bizim için her zaman var olacaktır, onu beyinlerden ve kalplerden hiç kimse yok edemeyecektir.” dedi.