Festivalde konuşan Başkan Sözlü, Adana'nın 'engelsiz şehir' unvanı almaya hak kazanacağını ifade etti

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER


Engelliler Haftası münasebetiyle engelli bireylere karşı toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Festivali düzenlendi. Festival kapsamında Şinasi Efendi Caddesi'nde engelli bireyler için sahne kuruldu. Kurulan sahnede engelli bireyler gönüllerince şarkılar söyleyip, festival alanında eğlendiler.

"HER HİZMETTE ENGELLİ BİREYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ"


Engelsiz Yaşam Festivali kapsamında organize edilen Tuğba Yurt konseri öncesi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelli bireyler ve ailelerine hitap etti. Konuşmasında Adana'nın engelsiz şehir unvanını kazanması için çalıştıklarını, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yol ve kaldırım çalışmalarından belediye otobüsü alımına kadar her hizmetin engelli bireylerin düşünüldüğünü ifade eden Başkan Sözlü, çözüm odaklı çalıştıklarını belirtti.

"KOLLEKTİF BİR RUHLA HAREKET EDİYORUZ"


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile uzlaşmacı bir tavırla vatandaş ve hizmet odaklı çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Başkan Sözlü, engelli bireylerin kentte daha rahat yaşaması için kollektif bir ruh olduğunu aktardı. Konuşmasının ardından sahneden festival alanına inen Başkan Sözlü, engelli çocuklarla birlikte eğlendi. Engelsiz Yaşam Festivali Tuğba Yurt konseriyle devam etti.