AETESO Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda TAFE TR Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Demir, katılımcılara 6331 sayılı Yasaya istinaden her işyerinin alma zorunluluğu bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri konusunda bilgi verdi, uyarılarda bulundu.

 

AETESO Başkanı İsmail Abike de, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Acil Durum Eylem Planı ve Risk Analizleri konusunda hizmet almak amacıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun (TESK) anlaşmalı olduğu TAFE TR Eğitim Kurumu ile işbirliği yaptıklarını belirterek, üyelerini cezai duruma düşmemeleri için bir an önce ilgili kurumdan hizmet almaya çağırdı.

 

Başkan Abike, anlaşma gereği oda üyelerine bilgi ve eğitim verilmesinin Ardından Risk Analizi ve Acil Durum Eylem Planı hazırlanması için iş yerlerine ziyaretler yapılacağını ve dosyalarının tamamlanmasıyla çalışma bakanlığına iletileceğini duyurdu.

 

Abike,  tüm meslektaşlarının bu tür eğitimlere ve yasal yükümlülüklere duyarlı olmasını tekrar hatırlatarak üyelerine her türlü sorunlarına çözüm üretmek için burada olduğunu kendilerini dinlemek yardımcı olmak için hep hazır bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Abike, yasa gereği üyelerinin bu eğitimi ve sertifikaları almasının zorunlu olduğunu, cezalı duruma düşmemeleri için de odaya ait 0322 4537621-22-23 ile 0532 137 81 37 nolu telefonları alarak bilgi almaları ve kayıt yaptırmalarının menfaatlerine olacağını kaydetti.