Silsileler halinde yapılan seçimlerde; önce Kamu Kurumlarının, Gençlik alanında çalışma yapan dernek ve vakıfların kendi seçimleri yapıldı. 17 Temsilcinin oluşturduğu üst kurulda 9 oy alan Ahmet Serdar Tat Başkanlığa, Murat Özyiğit ise 6 oyla Başkanvekilliğine seçildi.

Seçim sonrası bir açıklama yapan Ahmet Serdar Tat: “Gençlik Meclislerinin kentlerde çok önemli bir misyon yüklendiğini, kent gençliğini yerel ve ulusal platformlarda temsil etmek gibi bir görevlerinin olduğunu belirtti. Tat; bir yerde gençlerin üretime ve yönetime katkı koyması isteniliyorsa buna üniversitelerin lokomotiflik yapması beklenir. Bu çalışmaları yapabilmek için üniversite gençliği çıkış noktası olacaktır. Bunun yanında çalışanıyla çalışmayanıyla, okumuşuyla okumamışıyla herkese açık herkese ihtiyaç duyulmaktadır. Adana gençliği adına söz söyleyecek, fikir üretecek, proje oluşturacak her kim olursa buyursun gelsin. Birlikte Üretelim” diye konuştu.


18 aylık dönemde görev yürütecek olan Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu şu İsimlerden oluştu. Ahmet Serdar Tat, Murat Özyiğit,Metanet Muhammet Kuşçu, Fatmagül Gültekin,Atalay Yalınız, Alime Gülşah Satar, Hüseyin Akdemirbey, Kemal Kutay Ece, Cem Taner Hiç Yakmazer,Nermin Şahin, Yusuf Yılmaz, Umutcan Olmuş,Hüseyin Alperen İyi,Mehmet Sesigüzel, Yasemin Küçük, Ilgaz Petek ersözlü, Özge Bozkurt,Özge Özer,Koray Uruk,Murat Taş, Eda Berke