Adana Kent Konseyi Başkanlıgını 2 yıl boyunca başarı ile sürdüren Ahmet Özen, 2. Dönem olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında yeni seçilecek olan Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Genel kurula katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ramazan AKYÜREK  konuşmasında Kent Konseylerinin kentlerin ihtiva ettiği tüm değerleri ve dinamikleri bir araya getiren kentin ticari endüstriyel kültürel tüm alanlarda yaşaması gerektiğini bu yaşamsal ihtiyaçların giderilmesi konusunda çalışma yapan gönüllü bir kurumdur. Yeni seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum dedi.
Divan seçiminin ardından Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan Adana Kent Konseyinin 2014-2016 faliyet ve mali raporunu salonda bulunan Genel Kurul üyelerine okudu ve Genel Kurul üyeleri tarafından yapılan oylama sonucu rapor kabul edildi.
Genel kurulda daha sonra Başkanlık ve Yürütme Kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Adana Kent Konseyinin yeni Başkanı Ömer Güner SAZAK oldu.
Adana Kent Konseyinin yeni başkanı seçilen Ömer Güner SAZAK Genel Kurul üyelerine yaptıgı teşekkür konuşmasında ;
Bu kadar katılımcının işlevselliğin oldu bir şehirde Kent Konseyi başkanı olmaktan gurur duyuyorum.
Kent konseyleri kentin ve kentte yaşayan insanların din dil ırk etnik ve siyasi yapı gözetmeksizin kentin menfaatleri dogrultusunda  projeler üreten bunu olgunlaştıran ve icrai faliyete geçmesi içinde yerel tönetimlere ve hükümet ile baglı kurumlararına tazyik uygulayan gönüllülük esasına baglı olarak çalışan bir kuruluştur.1. dönemde rol model olan bazı projelerin Türkiye gündemine gelmesi kentimiz adına onur vericidir ayrıca Türkiye Kent Konseyleri birliği yürütme kuruluna seçilen Genel Sekreterimiz Ekrem Aslan’ı da ayrıca tebrik ediyorum Adanamız için övünç olmuştur.

Kentler biliyorsunuz yaşayan ve hayatını devam ettiren organizmalardır, kentleşme nüfus artışı iç ve dış göçler tenolojik gelişmeler ve çevre sorunları kentin sorunlarının arttığını gösteriyor. İnşallah yeni dönemde genel kurulumuz ve yürütme kurulumuz ile beraber  kentin sorunlarının çözüm odaklı olması çalışmalar yapacağız.1 tane bile projemizi yerel yönetimlere ve Hükümete bağlı kurumlarına gerçekleştirme imkanı yapmak bizim için gurur kaynağı olacaktır.
Genel Kurulda beni Başkanlık yolunda destek veren Genel Kurul Üyelerimize, yürütme Kurulu üyelerimize, STK Başkan ve temsilcilerine, kent konseyinde ki bulunan meclis başkanlarıma ve çalışma grubu ile komisyon başkan ve üyelerine, siyasi parti temsilcilerimize, demokrasinin vazgeçilmez yapı taşları Muhtarlarımıza ayrıca gerek şube müdürleri, daire başkanları, genel müdürleri ile Genel sekreter yardımcıları ve Genel Sekreteri ile bize her zaman desteklerini esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü beye teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele daha güzel bir Adana için çalışmaya devam edecegiz diyerek saygılarımı sunuyorum dedi.
 
 
Adana Kent Konseyinin 2. Dönem yeni Başkanı Ömer Güner SAZAK olurken yürütme kurulu üyeleri de
Atilla MENEVŞE
Zeki KIVANÇ
Erkan KARAKAYA
Cüneyt ERĞİNKAYA
Nazım BİÇER
Teoman YILMAZ
Derya GÖKSUÇUKUR
ŞENIZ İL
Gonca SAYGILI
Selahattin DOLGUN
M. Edip GÜLNAR
Hasan YAMAN
Mustafa BAŞ
Mehmet GÖKOĞLU
Hatice Nazlı YAKICI
Soner ŞİMŞİR
Arif AKGÜL
Serkan BÖLÜK
İsmail GÜNEŞ
Murat ŞİRİN
Olarak Adana Kent Konseyinin 2. Dönem görev yapacak Başkan ve yürütme kurulu olarak seçilmişlerdir.