Adana Kent Konseyi genel kurul üyeleri ve basın mensuplarına 2016-2017 faaliyetlerinin sunulduğu toplantıya; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Rahmi Pekar ve Halil Avşar katıldılar.

Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Kent konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak; "Adana Kent Konseyi, Adana kentini yaşayanları, doğal çevresi, tarihsel dokusu, kültür sanat turizm ve ekonomik varlıkları ile bir bütün olarak görür. Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden tüm kentlilerin refahı için çalışır." dedi.

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu ise; 2016-2017 yılları arasında Adana Kent Konseyi'nin yapmış olduğu faaliyetleri katılımcılara yaptığı sunum ile anlattı.

Olağan Genel Kurula katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuşmasında; Adana Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en iyi, en aktif çalışan Kent Konseyi olduğunu vurguladı. Sözlü; katılımcı demokrasinin vakıf olduğu Adana Kent Konseyi'nin kentin yerel yönetimleri ve dinamikleri ile uyum halinde Adana için projeler ürettiklerini ve bu konuda her zaman yanlarında olup destek vereceklerini belirtti.
Daha sonra Adana Kent Konseyi Meclis Başkanları, yapmış oldukları faaliyet ve projelerini genel kurula katılan katılımcılara sunumlarla anlattılar.
Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve Gençlik Meclisi Başkanı Remzi Karlı; 2016-2017 yılları arasında yapmış oldukları faaliyetleri anlattıktan sonra olağan genel kurula katılan katılımcıların dilek temenni ve önerilerini dinleyerek not aldılar.