Adana Kent Konseyinin organizasyonunda ki Yerel Demokrasi Çalıştayı organizasyonuna, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Kent Konseyi Başkan v. Ömer Güner Sazak, İstanbul Bilgi üniversitesi göç çalışmaları uygulama ve araştırma merkezi müdürü Doç. Dr. Pınar Uyan Semerci,  Marmara Üniversitesinden Doç. Dr. Erbay Arıkboğa “ Büyükş ehir  Belediye meclislerinin yapısı ve işleyişi “ İstanbul üniversitesinden Doç.Dr. Emre Erdoğan “ Meclis üyelerinin profilleri” Adana Bilim ve teknoloji üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Aksu Çam “Adana Örneği” Adana Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ulaş Çetinkaya “ Belediye meclisinde işleyiş ve karar alma süreci” Gaziantep Kent Konseyinden Necati Binici “Yerel Yönetimler Sivil toplum ilişkisi” Çukurova Üniversitesinden Yrd.Doç. Dr. İsmail Güneş “Yerel yönetimlere katılım araçları” Dünya belediyeler birliği başkan danışmanı Fikret Toksöz,  İstanbul Bilgi Üniversitesi sosyal ve beşeri bilimler fakültesi / uluslararası ilişkiler bölümünden Prof. Dr. Nihal İncioğlu, Marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi İngilizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünden Prof.Dr. Sema Erder ve ayrıca mahalle muhtarlarımızın da çalıştaya katkı sunmuşlardır.
Adana Kent Konseyi Başkan v. Ömer Güner Sazak Çalıştayın açılış konuşmasında  Başta bu çalıştayın yapılması öncesi ve anında yerel demokrasiye verdiği önemden ve katkılarından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlüye teşekkür ederken Yerel Demokrasilerin ülke kalkınmasında önemli bir yer edindiğini dile getirdi. Sonrasında  kürsüye  gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Kent Konseylerinin varlıklarının yerel demokrasinin kalkınmasında önemli rol aldığını belirtirken, ben demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanmış bir Cumhuriyet Çocuğuyum. Demokrasi ve Hukuku kurumsal hale getiren ülkelerin dünyada söz sahibi olduklarını belirtti.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise ;  Sosyal Dayanışma, hesap sorma ve hesap verme mekanizmasının işlerliği konusunda Kent Konseylerinin önemli rol üstlendiğini ifade etti.
Ayrıca Demokrasiye sahip çıkan bir anlayışın Adana’da olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden proje koordinatörü Fikret Toksöz ise Adana Büyükşehir Belediyesine ve Adana Kent Konseyine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri  Ekrem Aslan ; İstanbul Bilgi Üniversitesine ve değerli akademisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ettiğini bu ve buna benzer kentimize katma değer kazandıracak çalışmaların ilerleyen dönemde yerel yönetimlerin desteği ile devam edeceğini dile getirdi.