Turizm acentaları tarafından büyük ilgi ile karşılanan festivale bu turlarla gelecek konuklar, Adana’nın kültürel zenginliklerini öğrenecek, tarihi mekanlarını gezecek, Adana’ya has yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulacak ve etkinlikler ile eğlenceli zaman geçirecekler. Adana Tepebağ Bölgesi, Taşköprü, Ulu cami gibi bir çok önemli turizm merkezini keşfetme fırsatı bulurken, Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü gibi turizm çekim noktalarını da ziyaret edecekler. Giderek artan bu ilgi diğer tur şirketlerinin de bu festivali programlarına alacaklarının göstergesi olarak kabul ediliyor.
Yıllardır gerçekleştirdiği Altın Koza Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Tiyatro Festivali, Geleneksel El Sanatları Festivali, Kebap Festivali, Food & Music Festivali ve Rock Festivali gibi birçok başarılı organizasyonla adı “Festivaller Şehri” olarak anılan Adana, bu sefer de Türk halkının damağına hitap edecek yeni bir festivale imza atmaya hazırlanıyor. 
 
Bu amaçla; yemeğin ve kebabın gündelik bir ihtiyaç gidermekten daha çok yaşam tarzı haline geldiği kentte, Adana dışından gelecek olan lezzet tutkunlarına Adana’nın tüm dünyaya mal olmuş kebabını ve gizli kalmış birçok yöresel lezzetini tattırmak amacıyla bir çok etkinlik düzenlenecek. Konuklar ayrıca; medeniyetlerin beşiği topraklarda merak ettikleri soruların cevaplarını da bulacaklar. Bunların yanında narenciye hasadının keyfine varıp, Bereketli Çukurova’da Pamuk Hasadı’nı da deneyimleyecekler