Adana Büyükşehir Belediyesi, yılda ortalama 335 bin taşıtın giriş-çıkış yaptığı, yaklaşık 6.5 milyon yolcuya hizmet veren Adana Merkez Otogarı’nda hizmet kalitesini yükseltmek adına yeni düzenlemeler yaptı. Yürürlüğe giren uygulamayla Adana Merkez Otogarı özel araçların girişine kapatıldı, şehirlerarası taşımacılık yapan taşıtlar ile servis araçlarının hizmet verdiği peronlar bölgesi birbirinden ayrıldı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Otogar ve Otopark Şube Müdürlüğü, Adana Merkez Otogarı’nda taşıt ve yaya trafiğinin iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve ulaşım konforunun artırılmasına yönelik yeni planlamalarını hayata geçirdi. Buna göre, Adana Merkez Otogarı’nın ana giriş kapıları özel taşıtların girişine kapatıldı. Şehirlerarası taşımacılık yapan taşıtlar ile servis araçlarının giriş-çıkış yaptığı batı kapısının bir şeridine ise beton bariyerler yerleştirildi. Peronlar bölgesi ile otopark alanı birbirinden tamamen ayrıldı. Otogarın kuzeyinde demiryoluna paralel yoldan geçit veren yeni bir kapı açıldı ve özel taşıtların buradan girişlerinin kontrollü şekilde süreceği belirtildi

 Özel araçların giriş kapısını gösteren yön levhaları da uygun noktalara yerleştirildi. Otogarın güneyindeki D-400 karayolunun her iki yönünde de yaya yolcular için duraklar oluşturuldu.