İSTER OKU
5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle Seyhan Belediyesi tarafından Akkapı Mahallesi’nde bir tören düzenlendi. Kutlama törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer ve Aydın Uslupehlivan ile birlikte CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ve CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz’da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Cömertpay böle bir etkinliği Akkapı Mahallesi’nde yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını ve etkinliğin geleneksel hale dönüşmesini sağlayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar teşekkür ettiklerini söyledi.

KURTULUŞ IŞIĞINI ÜLKEYE VERDİK
Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’nin tiyatro salonunda gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Başkan Zeydan Karalar, yapığı konuşmada kurtuluş destanına ve Adana’nın bu destanın yazılmasındaki önemine vurgu yaptı. Başkan Zeydan Karalar, “Dünyaya örnek olan tarihimizi zaman zaman göz ardı ediyoruz. Gençlerimize zaman zaman bunları anlatmıyoruz. Atalarımızın nasıl bedel ödediğini bilmemiz gerekiyor.  Bölgemizde katliamlar yapılıyordu. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden herkes öldürülüyordu. Bunların hepsi gerçek… Dedem anlattı; mezbahaneye götürdüler, gidince müthiş ürkmüş insanları asıyorlardı. Bunu bana dedem anlatıyordu. Ulusal kurtuluş mücadelesinin bir tek örneği yoktur. Bununla ne kadar öğünseniz azdır. Ardından laik demokratik cumhuriyeti kurmak büyük bir devrim, büyük bir başarıdır. Ardından bir sabanı bir olmayan ülkeyi modern hale getirmek çok zordur. Bunu ancak dahiler yapabilirdi. Bizim dâhimizde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tü…” ifadelerine yer verdi.

KONUKLARA HIRİSİ İKRAMI
Konuşmanın ardından 5 Ocak kurtuluş gününde Adana'da çeşitli noktalardan toplanarak yapılan Türk Bayrağını temsilen 11 farklı SEYMER'den getirilen kırmızı bezlerle yapılan Türk Bayrağı 10. Yıl Marşı ile dalgalandırıldı. Ardında ise milli mücadele yıllarında dağıtılan geleneksel hırisi çorbası davetlilere ikram edildi.