Adana orman Bölge Müdürlüğüne atanan Abdurrahman Acer 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden mezun oldu.

Özel sektörde üç yıl süreyle çalıştıktan sonra 1998 yılında Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde göreve başladı. Sırasıyla Afşin Orman İşletme Şefi, Başkonuş Orman İşletme Şefi olarak görev yaptıktan sonra Orman Kadastro Koordinatörlüğü emrinde mühendis olarak çalıştı. Ardından Kahramanmaraş Makine İkmal Şube Müdürlüğü yaptı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken 11 Temmuz 2011 tarihinde Mersin Orman Bölge Müdürü olarak görevlendirilen Abdurrahman Acer 08.04.2013 tarihinde Adana Orman Bölge Müdürü olarak yeni görevine başladı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne Vekâleten bakan Mustafa Türk’den görevi devralan Abdurrahman Acer, Adana Orman Bölge Müdürlüğünde iyi işlere imza atacaklarına gönülden inandığını belirtti.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer; “Orman Genel Müdürlüğünün hedef ve politikaları çerçevesinde çalışacağını.” söyledi.

“Tüm personelle uyum içerisinde moral ve motivasyonunu yükseltip huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlayacağını, birleştirici olacağını, herkesin bilgisine, tecrübesine saygılı olacağını, tüm personele eşit mesafede olacağını, katılımcı üreten ve hizmet odaklı çalışmalar yapılacağı, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçilmesi yönündeki belirlenen prensipler doğrultusunda çalışılacağını” belirtti.

2003 yılından itibaren çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinde yöneticilik yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri ve röportajları yayınlanan Acer Evli ve 3 çocuk babasıdır.