Toplantıya Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, ATO 1. Gurup Meclis Üyeleri M.Tülin Erdemışık, Faruk Karabucak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz, Tarım İl Müdür Yardımcısı Birsen Ergün, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ve Başkan Yardımcısı Cahit İncefikir, ADATÜB Başkanı Remziye Karabucak ve temsilcileri, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve temsilcileri, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Doğan,  Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Okul Öğretmenlerinden Nimet Fidan  ve sektöründe öncü bir çok tarım firması katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı gerçekleştirdi. Acı yaptığı konuşmada, '' Adana Tarım Meslek Lisesi’nin Çukurova bölgesindeki önemini, okulun öğrenci sayısı çerçevesinde verimliliğinin arttırılması, bu bağlamda, öğrencilerin oluşabilecek ihtiyaçlarını giderilmesi hususunda yapılması gerekenleri önemsiyoruz'' dedi. İsmail Acı konuşmasının hemen ardından toplantıya katılım sağlayan paydaşlarla yapılan fikir alışverişine moderatörlük yaptı. 

Adana Tarım Meslek Lisesi’nin faaliyetlerinin bugüne kadar ki performansı, yeni dönem faaliyetleri içerisinde tarımda giderek artan ara eleman ihtiyacının karşılanması, vizyonu ve bu kapsamda, Lise’nin geleceğe dair yapılanması ve Gruba bağlı üyelerden özellikle, okulun öğrenci sayısının arttırılması hususunun görüşüldüğü toplantıda söz alan Adana Ticaret Odası 1. Gurup Meclis Üyesi M. Tülin Erdemışık, '' Tarım Lisesi’nin işlevsel ve cazip hale getirilmesini istiyoruz. 12 Temmuz 2019 tarihinde öğrenci başvuru ve tercihlerinin son bulacağını belirtmekte fayda var. Öğrenci sayısının arttırılması hususunda planladığımız ve gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyetlerimiz var. Buraya kayıt yaptıran öğrencilerimize Adana Ticaret Odası olarak Yönetim Kurulumuzun kararı ile burs imkanı sunacağız. Burs imkanlarımız sadece Odamızla sınırlı kalmayacak, Adana Çiftçiler Birliği ve ADATÜB'ün üyeleri bünyesinde oluşturulacak burslar ile bu sektörde faaliyet gösteren tarım paydaşları da taşın altına elini koyacaktır. Geleceğin sektörü olarak tarımı yaşatacak nesiller yetiştirecek olan okulumuzda amacımız, eğitim alan gençlerimizin Türkiye’nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek vizyon ortaya koyabilecek şekilde yetişmesini sağlamaktır. Bunları bizim çocuklarımız, yetiştirdiğimiz nesiller yapacak. Geleceğimiz olan tarımın bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi adına çalışmalar yapmak için bu okulumuza öğrencilerin ilgi göstermesinin gerektiği düşüncesindeyiz. Ben, velilerimizin ve öğrencilerimizin bu okulumuzu tercih etmelerini temenni ediyorum. Herhangi bir sınav gerektirmeyen bu lisemizin tercihi konusunda sağlanacak olanakların artırılması için çabamız sürecektir'' dedi.