Adana’nın daha yaşanılabilir bir kent olmasını sağlamak için faaliyetlerde bulunmak amacıyla 2012 yılında kurulan Adana Toroslar Federasyonu’nun yönetici ve üyeleri, Seyhan Otel’deki etkinlikte birlikte yemek yiyerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Özlenen tablo

ATF Başkanı Cenap Erol yemekte yaptığı konuşmada,  “Adana Valimiz Mustafa Büyük öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ,Siyasi Parti Temsilcilerimiz, Ç.Ü, B.T.Ü, ATO,ADASO,AOSB, ATB, STK’ larımız İlçe Belediye Başkanlarımız, Oda, Dernek ve  bürokratlarımız ile birlikte görüntüleri halkımız ve bizleri çok umutlandırmış ve sevindirmiştir. Bu birlikteliğin  Adana’mızı çok ileriye taşıyacağına inanıyoruz.” dedi.


Tarihi eserlere daha fazla sahip çıkılmalı

Erol, ATF’nin bölgemiz için ciddi çalışmalar yapacağını belirterek “Kültür Bakanımız Ömer Çelik ve tüm siyasi parti milletvekillerimize birlik beraberlik içerisinde bu güzel bölgemize sahip çıkmalarını istiyor ve bekliyoruz. Tarihimizde uzun yüzyıllar kavimler ve medeniyetler yaşamış olup Anavarza kalesi Arkeoloji Müzesi, Etnoğrafya Müzesi ile ilgili çalışmalar başlatılmış olup Tepebağ Höyük, Yumurtalık, Karataş, Kozan Kalesi, Feke Kalesi, Saimbeyli Kalesi ve Tufanbeyli Şar ve bu benzer tarih fışkıran bölgede yaşamaktayız. Sayın Bakanımızdan tarihimize eserlerimize daha fazla sahip çıkması dileğimizle Yumurtalık’tan başlayıp Tufanbeyli Şar üzerinden tarihi turizm koridorunu Deniz, Dağ ve yayla turizm bölgesi olmasını içtenlikle diliyoruz." diye konuştu.