Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), kent merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm sağlamak amacıyla 5 caddeyi ‘tek yön’ yapılmasını karara bağladı. 21 Ocak 2018 Pazar gününden itibaren uygulamaya girecek karara göre Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerinde trafik akışı tek yönde geçiş verecek. Toplu taşıma araçları, Cemal Gürsel ve Çakmak caddelerini bu tarihten itibaren kullanamayacak. 

DİYALOG ZEMİNİNDE ORTAK ÇÖZÜM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda kentin çekirdeğini oluşturan Küçüksaat ve 5 Ocak meydanı bölgesinde sıkışıklığı ortadan kaldıracak alternatifli tek yön planlamaları yapan Ulaşım Daire Başkanlığı, toplu taşıma esnafı, sivil toplum örgütleri, işyeri sahipleri ve vatandaşların görüşlerini de değerlendirerek çalışmalarını olgunlaştırdı.

KÜÇÜKSAAT VE 5 OCAK MEYDANI RAHATLAYACAK

Diyalog zemininde ortaya çıkan tek yön planlaması Uaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında değerlendirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ulaştırma 5. Bölge Müdürlüğü, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, Taksici, Kamyoncu ve Nakliyeciler Odası temsilcilerinden oluşan UKOME heyeti, kent merkezindeki 5 caddenin tek yön olarak düzenlenmesine karar verdi. UKOME heyeti, 21 Ocak 2018 Pazar gününden itibaren Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerin tek yönde trafik akışı vermesini karara bağladı. 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI NEREDEN GEÇECEK?

Toplu taşıma hizmeti veren belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve dolmuşların güzergahlarında da düzenleme yapıldı. Toplu taşıma araçlarının İnönü, Abidinpaşa, Kızılay ve Sefa Özler caddelerini kullanmasına karar verildi. Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri toplu taşıma araçlarının geçişine kapatıldı. 

YAYALAŞTIRMA VE TRAMVAYLA TOPLU TAŞIMA 

Kent içi trafiği rahatlatacak planlamalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ilk etapta tek yön uygulamasını hayata geçirdiği, orta ve uzun vadede kentin çekirdeğini oluşturan bölgede tramvayla ulaşıma geçilmesi, bu alandaki caddelerin yayalaştırılmasına dönük çalışmalarının devam ettiği belirtildi.