Adana Türk Amerikan Derneği’nin kurucuları arasında yer alan ve halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Cevdet Naci Gülalp, TAD’ın Adana’nın 60 yıldır ayakta kalan en eski ve önemli markası olduğunu belirtirken, TAD markasını istikrarlı bir biçimde yaşatmaya kararlı olduklarını vurguladı.
Bu yöndeki arayışları sonucunda TAD’ı geleceğe taşıyacak oluşumlar gerçekleştirdiklerini, Adana Lisan Eğitimi Vakfı’nı da bu amaçla kurduklarını belirten Gülalp şunları söyledi:
“Büyük özverilerle bugünlere ulaşmasını sağladığımız bu kurumun bizden sonra ticari faaliyete ağırlık veren bir kurum olması yönündeki tehlikenin önüne geçebilmek için Adana Lisan Eğitimi Vakfı’nı kurduk. Halen TAD’ın faaliyet gösterdiği ve göstereceği mülklerin sahibi bu vakıftır. Türk Amerikan Derneği, günümüzdeki faaliyetlerini tümüyle Adana ve Adanalı’nın malı olan ve kar amacı taşımadığından hizmet kalitesi sürekli artan bu Vakfın kontrolünde yürütmektedir. Gönüllülük ruhuyla çok iyi ve özveriyle çalışan bir ekibe sahip olmamız da başarımızın önemli sırlarından birisidir. Aradan geçen süre içerisinde Vakfımız çok başarılı olduğu gibi, yine eğitime harcanmak üzere önemli miktarda birikim de sağlamıştır. TAD’ın sağladığı bu birikimlerle kurulan Adana Lisan Eğitim Vakfımız, Reşatbey’deki binamızın fiziki olarak yetersiz kalması üzerine üç yıl önce Güzelyalı mahallesinde satın alınan arsa üzerinde yaptırdığı ikinci binamızı hiçbir karşılık gözetmeksizin sadece İngilizce kursları verilmesi kaydıyla TAD’a tahsis etmiştir. Yeni açılan Güzelyalı Şubemiz, yoğun ilgi ve  kurslarındaki tam doluluk oranıyla halkımızın ne denli güvenini kazanmış olduğumuzu göstermesi bakımından bizleri ayrıca sevindirmiştir. Böylelikle 15 yıl önce yabancı dil öğretiminde halka yararlı olmak düşüncesiyle Adana’da kurulan Adana Lisan Eğitim Vakfımızın önemli hedeflerinden birisi de gerçekleşmiştir. Temennimiz, Türk Amerikan Derneği’nin her iki şubesinin de başarılarını devam ettirerek, Adana Lisan Eğitimi Vakfı aracılığıyla, önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde, gelişen Adanamıza yeni bir eğitim kurumu daha hediye edilmesidir. Bu olumlu gelişmelerin ışığında Adana Türk Amerikan Derneği olarak kaliteli eğitim ilkesinden taviz vermeksizin 60. yaşımıza ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”
Küreselleşen dünyada dil bilen nitelikli insanlara büyük ihtiyaç duyulduğunu, günümüzde yabancı bir dili, hatta ikinci dili öğrenmenin bireysel, ekonomik, siyasal ve toplumsal yararları olduğunu kaydeden TAD Genel Koordinatörü Oya İlkin, “TAD olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerle sosyal hayatın yanı sıra, ülkemiz ekonomisi ve dış ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. Bu süreçteki en büyük gurur ve sevinç kaynağımız yıllar önce İngilizce eğitimi verdiğimiz öğrencilerimizin çocuklarının ve torunlarının da günümüzde bizi tercih etmesidir. Bu sonuç, verdiğimiz eğitimin doğru olduğunun kanıtıdır” dedi.
TAD’ın kuruluşundan günümüze kadar uzanan süreç içerisinde yaratıcı düşünceyi geliştiren ve destekleyen bir eğitim-öğretim atmosferi yaratarak, İngilizce eğitimini 7 yaşından 70 yaşına kadar yaygınlaştıran güzide bir kurum haline geldiğini belirten Genel Koordinatör Oya İlkin, “Bizim tek işimiz İngilizce öğretmek. Böyle olunca da markalaşmak zor olmuyor. Az mevcutlu akıllı sınıflarda, son teknolojik donanımlarla görsel, işitsel ve zengin içerikli interaktif eğitim olanaklarıyla başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar tüm seviyelerde yabancı hocalarla pratik imkanı da sunarak kursiyerlerimize en kaliteli hizmeti verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başarıyı yakalamamızdaki ana etkenlerden en önemlisi, Yönetim Kurulumuzun hedef ve vizyonu doğrultusunda paranın hiçbir zaman eğitimin önüne geçmesine izin verilmemesidir. Bu süreçte bizi üzen tek şey, İngilizce öğrettikleri iddiasıyla kurumsal kimliğimizin gücünden yararlanarak ismini bize benzetmeye çalışan bazı taklitçi firmaların halkımızı yanıltıcı girişim ve beyanlarda bulunmalarıdır” diye konuştu.