Atama öncesi bir takım ziyaretlerde bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı  Olcay Kılavuz ziyaretlerin ilkini  MHP Adana İl Başkanlığı’na gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yakın dönem politikaları üzerine başlayan sohbet, ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemde gençlere düşen görevler hakkında devam etti.

 Kılavuz; daha sonra Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Ülkü Ocaklarını da ziyaret ederek  teşkilat mensuplarıyla fikir alışverişinde bulundu. Ardından Genel Merkez yöneticilerimiz ve Adanalı Ülküdaşlarımız Adana Ülkü Ocakları’nda toplandı. Devir teslim töreni,  Ülkü Ocakları Genel Başkanı  Olcay Kılavuz’un açılış konuşması ile başladı.

 Kılavuz, Ülküdaşlarını  “Ülkücü Hareket üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı uyardı ve konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ülkü ocaklarının varlık sebebi  Milletimizin ve Devletimizin istikbalini tayin edecek kararlı, azimli, çalışkan nesiller yetiştirmektir. Bu amaçla, 2023 Lider ülke Türkiye’nin mimarları ve Üreten Türkiye’nin altyapısını bizler oluşturacağız, Her alanda var olmak gibi temel ve hayati bir sorumluluğumuz olduğunun farkında olup, Türk Milletini bir arada coşku ve azimle tutan  her kesimi bizler kucaklayacağız. Kimsesiz varsa kimsesi, Dertli olanın derdine, sıkıntılı olanın sıkıntısına koşacağız. Ortak ve çözüm odaklı olacağız. Rahmetli Başbuğumuzun da ifadeleriyle ‘’Fen Fakültesinin laboratuarlarıyla, İlahiyat Fakültelerinin koridorlarını bizler birleştireceğiz’’. Düşünen, araştıran, yazan, okuyan ve sorgulayan aynı zamanda hayatına tatbik eden Milliyetçi, maneviyatçı gençler oluşturacağız. Bu sebeple  Ülkü Ocaklarına mensup olan hanımefendi ve beyefendi arkadaşlarımın, genç kardeşlerimin nereye mensup oldukları ve bu mensubiyetin sorumluluklarının neler olduğunun bilincinde ve uyanıklığında olmaları gerekmektedir. Türk Milletini sırtlayacak, yükünü omuzlarına alacak kadroların dinlenme lüksleri yoktur, zaten dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmayacaktır. Bu ülkü ışığında davamız için yılmadan mücadele eden gönüldaşlarımızdan biri de Mehmet Ali Arslan’dır. Kendisini Ceyhan Ülkü Ocakları başkanı iken yürüttüğü başarılı projeler ve hizmetlerle tanıyoruz. Böyle bir Ülküdaşamıza sahip  olduğumuz için gurur duyuyoruz. Mehmet Ali Başkan hizmetlerine artık Adana Ülkü Ocakları Başkanı olarak devam edecektir. Allah yar ve yardımcısı olsun.”

Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağını Genel Başkanımızın elinden teslim alan Sayın Mehmet Ali Arslan, öncelikle kendisini bu göreve layık gören başkanına teşekkür etti. Ardından Ülkücü Hareketin tarihteki misyonu hakkında konuşmasını sürdürdü. Ülkücülerle  teker  teker el sıkışan Mehmet Ali  Arslan tebrikleri kabul etti.

Atama Törenine Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yöneticilerinin Tümünün katılması dikkat çekti.