“Adana Ticaret Odası Adana Üniversitesi”ninkurulması amacıyla hayata geçirilen, Adana Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı” yapıldı.

Toplantının ilk maddesi gereğince gerçekleştirilen divan seçimlerinde Divan Başkanlığı’na ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Katipliğine ise ATO Meclis Üyesi Ahmet Sürerdamar getirildiler. Toplantının açılışındaki konuşmasında, Adana Ticaret Odası’nın sosyal bir konumunun da bulunduğunu, kentin eğitim, kültür bilimsel ve diğer sosyal alanlarda kalkınmasına yönelik faaliyetlerini kurmuş olduğu vakıfları aracılığıyla yürüttüğünü kaydeden Atila Menevşe, “Bu anlamdaki çalışmalarımızı daha da artırarak Adana’nın sosyoekonomik bakımdan daha ileri noktalara taşınmasına katkı sağlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu yöndeki çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte de aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Adana Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı da, Adana’ya yeni bir vakıf üniversitesi kazandırılması amacıyla oluşturulan Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluşundan itibaren yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Vakıf tarafından Adana’da “Adana Üniversitesi” adı ile bir vakıf üniversitesi kurulabilmesi için gerekli tüm çalışmaların ve analizlerin yapıldığını, fizibilite raporlarının hazırlandığını, konferanslar düzenlendiğini ancak bu sırada YÖK tarafından vakıf üniversitesi kurulmasışartlarının ağırlaştırılmış olması ve bu kapsamda yaşanan sorunları aşabilecek çözüm getirilememesinden dolayı girişimlerin askıya alındığını vurgulayan Halil Avcı, bu gelişmelerden sonra vakıf faaliyetlerini farklı alanlara kaydırma zorunluluğunun ortaya çıktığını bildirdi.

ToplantıdaYönetim ve Denetim Kurulu raporlarının mütevelli heyet üyelerinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylama sonunda Yönetim Kurulu üyeliklerine Halil Avcı, Mehmet Ali Kıraç, Ahmet Sürerdamar, Cemal Akın, Selahattin Usanmaz; Denetim Kurulu üyeliklerine ise Nadir Özata, Beyazıt Konuklu veZübeytŞendur seçildiler.

Vakıf Yönetim Kurulu’nun daha sonra kendi arasında yaptığı görev bölümünde ise Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Halil Avcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Mehmet Ali Kıraç, Muhasip Üyeliğe Ahmet Sürerdamar üyeliklere ise Cemal Akın ve Selahattin Usanmaz getirildiler.

Seçimlerin ardından bir konuşma yapan Adana Ticaret Odası Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, gösterilen güven ve destekten dolayı mütevelli heyet üyelerine teşekkür etti. Önümüzdeki dönemde faaliyetlerinin ağırlık noktasını Adana’nın bilimsel ve teknolojik alanda Türkiye’nin öncü kentlerinden birisi haline dönüştürülebilmesi hedefine yönelik olacağını kaydeden Halil Avcı, “Adana Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bundan böyle sadece başarılı ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere burs verme ya da maddi katkıda bulunmakla sınırlı kalmayacağız.Kentin kalkınmasına dönükbilimsel araştırmalar ve zeki öğrencilerin desteklenmesini içeren projelere deyoğunlaşacağız. Adana’yı bir teknoloji üssü haline getirmeye yönelik her alandaki çalışmalara katkı sunmaya ve bu çalışmaların içerisinde aktif olarak görev almaya odaklanacağız” dedi.

Adana Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde, Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor.