Ünlü yazarların romanlarına, dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerine konu olan “pamuk hasadını” katılmak isteyenler için festivalde özel bir program hazırlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelip bu etkinliğe katılacaklar, pamuğun yanında yörenin bir başka değeri olan narenciye hasadını da deneyimleyecekler.
 
Türkiye’nin en önemli turizm acentalarının tur programları arasında yerini alan “Adana Lezzet Festivali’nde” bir dizi etkinliğin yanında pamuk ve narenciye hasadı da yapılacağını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari” Turizm olgusu çeşitlendi. Turizm demenin yalnızca deniz, güneş ve kumdan oluşmadığı artık bir gerçek. Lezzet Festivali için Adana’ya gelecek konuklarımıza hoş bir sürprizimiz olacak. Onlarla birlikte pamuk ve narenciye hasadı yapacağız” dedi. Tari, Adana Valiliği tarafından organize edilecek Lezzet Festivali’ne geleceklerin Adana’ya has yöresel lezzetleri tatmanın yanında Adana’nın kültürel zenginliklerini öğreneceklerini de sözlerine ekledi.
 
Adana Festivaller ve Karnavallar Şehri
Yıllardır gerçekleştirdiği Altın Koza Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Tiyatro Festivali, Kiraz Festivali, 532’ncisi düzenlenecek Kızıldağ Güreş Festivali, Karataş Karpuz Festivali ve Hasadı, Geleneksel El Sanatları Festivali, Kebap Festivali, Food & Music Festivali ve Rock Festivali gibi birçok başarılı organizasyonla adı anılan Adana, şimdi de Lezzet Festivali ile konuşulacak.
Yemeğin ve kebabın gündelik bir ihtiyaç gidermekten daha çok yaşam tarzı haline geldiği kente Lezzet Festivali için gelecek olan lezzet tutkunlarına Adana’nın tüm dünyaya mal olmuş kebabını ve gizli kalmış birçok yöresel lezzetini tattırmak amacıyla bir çok etkinlik de düzenlenecek. Konuklar ayrıca; medeniyetlerin beşiği topraklarda merak ettikleri soruların cevaplarını da bulacaklar.