Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Başkanı Av. Ülkü Tolunay, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin (CEİD) Hak Temelli Çalışan Örgütlerle Diyalog Toplantısı’nda Adana Barosu’nu temsil etti.
Ankara’da gerçekleşen ve cinsiyet eşitliği izlemesi yapılacak 7 pilot bölgenin saptandığı toplantıyla ilgili bilgi veren Ülkü Tolunay, “Pilot bölgeler içerisinde Adana da yer alıyor. Pilot bölgelerde izleme ve değerlendirme sonuçları raporlanarak ülke ve dünya kamuoyuna sunulacak” dedi.

ÇIKAN KARARLARI AÇIKLADI
CEİD’in Türkiye’de hak temelli izleme, sivil izleme inisiyatiflerinin haritalanması ve izlemede toplumsal cinsiyet perspektifinin güçlendirilmesi projesi kapsamında 7 bölgeden çağrılan hak temelli örgütlerle yapılan çalışmada proje tanıtımının yapıldığını kaydeden Tolunay, toplantıdan çıkan kararlara ve 7 bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgilere yer verdi:
“İzleme-değerlendirmenin önemi, hak temelli örgütler arasında geniş bir ağ oluşturma ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil inisiyatifler arasında  koordinasyon sağlanması gerekliliği saptandı. Bu çalışma sonucunda CEİD’in koordinasyonu sağlaması ve  önemi vurgulanan konuları gerçekleştirmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Önümüzdeki günlerde ‘Toplumsal Cinsiyet Perspektifinin Güçlendirilmesi’ amacıyla çalışmalara başlanacak.”