İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Birlik Başkan Nihat Sözütek, sabahın erken saatlerinden itibaren Uğur Mumcu Meydanı, Sular Mevkii'nde ellerinde bayrak, üzerinde Atatürk portresi bulunan güllerle süslenmiş dev pankartlarla heyecan içerisinde yerlerini alan ESOB Başkan Vekilleri, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz ile  Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Birliğe bağlı çok sayıda esnaf odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri, esnaflar ile ESOB personelini ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti. 

Valilikte kutlamaları kabul eden Adana Valisi Mustafa Büyük’ün alana gelip, protokolü selamlamasından sonra törenler başladı. Vali Büyük, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri araçla tören alanını dolaşarak vatandaşlar ile Birlik Başkan Sözütek önderliğindeki esnafları da selamlayarak bayramlarını kutlarken, coşku dolu alkışlarına da tebessümle karşılık verdiler.

Törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Büyük, Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümünü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin ilanına karar veren TBMM’nin tüm mensupları, bütün şehitlerimiz, gazilerimiz, isimli ve isimsiz tüm kahramanların aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

Öğrencilerin şiir ve komposizyon okuduğu, Büyükşehir Belediyesi  halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu törende,  çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere Vali Büyük ve protokol tarafından ödülleri verilerek birlikte fotoğraf da çektirildi. 
Tören geçişinde ise büyük heyecan vardı. Askeri Bando eşliğinde gerçekleştirilen geçiş töreninde birçok sivil toplum kuruluşu gibi Adana ESOB Yönetim Kurulu  Başkanı Nihat Sözütek ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, esnaf odası başkanları, esnaflar ve ESOB personeli de ellerinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı Kutlarız” yazılı dev afiş ve Atatürk posterli Adana ESOB pankartı ve bayraklarla coşku içerisinde ve heyecanla yürürken, protokolden ve vatandaşlardan alkış aldılar, takdir gördüler. 

Birlik Başkanı Sözütek de, törene katılan tüm yönetim kurulu üyeleri, esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile personel ve  vatandaşlara Cumhuriyetimize ve bayrağımıza sahip çıkmak adına işlerini, güçlerini bırakarak gösterdikleri katılım ve zahmetten dolayı teşekkür etti.