VURAL KÖSE / GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer, hemen herkesin Adana’nın gerilediğinden şikayetçi olduğuna dikkati çekerek, “Adanalılar kent için değişim istediklerini sandıkta göstermiş ve kararını vermiştir. Bu değişim süreci şu andan itibaren Adana’nın yeniden kalkınması için her alanda yaşama geçirilecek projelerle sürmeli. TMMOB olarak biz bu sürece katkı vermeye hazırız. Bu kentte yaşayan herkesin kentin kalkınması noktasında elbirliği yapması gerek” dedi.

 “ADANALI DEĞİŞİM İSTEDİ”

TMMOB Adana İKK Sekreteri ve İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, gazetemize yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi, TMMOB’un ve Adanalıların belediye başkanlarından beklentilerini anlattı. Yerel seçimlerde Adana’da neredeyse tüm belediyelerde bir değişim yaşandığına dikkati çeken Biçer, kentte yaşayan insanların bir değişim istediğini sandıkta gösterdiğini belirtti. Biçer, “Diğer kentlerle karşılaştırdığımızda Adana’nın uzun süredir gerileyen bir kent olduğu ortada. Geçmişte Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Adana bugün beşinci sıraya gerilemiş, kamu yatırımlarından alınan payda son sıralara düşmüş, işsizlikte ise başı çeken bir kent haline gelmiştir. 30 Martta sandık başına giden Adanalılar bu tablo çerçevesinde yerel yönetimlerde bir değişim istediğini oylarıyla göstermiştir” diye konuştu.

“KENTİ KALKINDIRACAK HAMLELERİN YAPILMASI GEREKİYOR”

Adana’nın sandıkta kararını verdiğini aktaran Biçer, TMMOB olarak önyargısız biçimde seçilen tüm belediye başkanlarını, meclis üyelerine ve muhtarlara başarı dilediklerini söyledi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından mazbatalarını alıp görevine başlayacak belediye başkanlarına kentin kalkınması noktasında önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Nazım Biçer, “Bundan sonra ekonomide, sanayide, tarımda, ticarette sporda, sanatta ve diğer alanlarda gerileyen Adana’yı elbirliğiyle kalkındıracak hamlelerin yapılması gerekiyor. Adanalıların belediye başkanlarından beklentisi bu. Kamu yararı gözeten, Adana kentleşmesini geliştiren, toplumcu, katılımcı bir belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesinin Adana’nın yararına olacağı düşüncesindeyiz. Biz de hem mühendis ve mimar odaları birliği hem de inşaat mühendisi olarak elimizden gelen bütün desteği meclis üyelerine, komisyonlara ve belediye başkanlarına vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“ADANA’NIN ARTIK BELEDİYE BAŞKANI VAR”

Adana’nın yerel seçim öncesinde bir belediye başkanının olmadığını vurgulayan Biçer, seçimlerle birlikte Adanalıların kararını verdiğini ve belediye başkanını seçtiğini belirterek kentin en önemli eksiklerinden birinin tamamlandığını kaydetti. Biçer, “Seçimlerde bazıları sevinmiş bazıları da üzülmüş olabilir ama şu andan itibaren herkesin Adana’yı el birliğiyle yukarı doğru çıkarabilecek noktalarda çalışması lazım. Mühendisi, mimarı, avukatı, doktoru, vatandaşı… Herkesin el vermesi ve kentimizi üst noktalara taşımanın çalışmasını yapmamız lazım” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Kentin kalkınması noktasında milletvekillerine önemli görevlerin düştüğünü aktaran TMMOB Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok iş düşüyor. Adana’ya gelecek kamu yatırımlarını çekme noktasında çalışmalar yapması lazım. Büyükşehir yasası değişmesiyle birlikte, merkezle birlikte ilçelerin en ücra köşelerine dahi Büyükşehir belediyesinin yatırım götürme sorumluluğu var. Bu konuda ciddi bir organizasyona ihtiyaç var. Bu organizasyonun kurulması noktasında herkesin katkı sunmasını istiyoruz.”

“DESTEĞE HAZIRIZ”

Seçim öncesinde TMMOB Adana İKK olarak kent sorunlarıyla ilgili bir kitapçık hazırladıklarını anımsatan Nazım Biçer, bu kitapçığı tüm belediye başkanlarına ve meclis üyelerine göndereceklerini kaydetti. Yerel yönetimlere seçilen başkanların ve meclis üyelerinin nasıl bir kenti devraldıklarını görmeleri açısından bu kitapçığın önemli bir veri kaynağı olduğunu dile getiren Biçer, “Belediye başkanlarını ziyaret ettiğimizde de kitapçıkta yer alan konuları anlatıp, teknik konularda, uzmanlık alanlarımızda her tür desteği vereceğimizi söyleyeceğiz” dedi.