Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın desteğiyle Köpek Irkları ve Kinoloji Derneği (KIF) tarafından Adana’da ilk kez yapılan “1. Adana CAC Irk Standartları Yarışması” 29 Kasım’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

ŞİVAVA CİNSİ KÖPEK BİRİNCİ OLDU

Ulusal Irk Standartları Yarışması'nda yerli ve yabancı ırklar kategorisinde yarışan yaklaşık 100 köpek, 5 hakem tarafından değerlendirmeye alındı. Kangal, Alman Kurdu, Danua, Pitbull, Rotweiller, Teriyer gibi birçok ırkın katıldığı yarışmada, tüm ırklar önce kendi aralarında sonra da her grubun birincileri ile yarıştı. Irklarına göre 10 ayrı grupta toplanan köpeklerin yürüyüşüne, kemik yapısına, cinsinin özeliklerine bakılarak birincinin belirlendiği yarışmada, Chihuahua (Şivava) cinsi köpek birinci oldu.

Hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada birinci olan Şivava cinsi köpeğe kupa ve köpek maması hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nün katkılarından dolayı Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı’ya plaket sunulurken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına da plaket verildi.