Adanalı girişimci Murat Şen, kanser hastalarının tedavi sürecinde destekleyici süt olarak kullanılan eşek sütünü Adana’da üretmeye başladı. Adana-Gölbaşı’nda kurduğu ‘Kadife Eşek Çiftliği’nde taze, doğal, hijyenik ve güvenilir eşek sütünü tüketicilere sunan Murat Şen, tüketicilerin sağlıklı, destekleyici, besleyici ve şifa kaynağı eşek sütünü cam şişelerde ve özel ambalajlarda, soğuk zinciri bozmadan, günlük ve taze olarak dondurulmadan temin edebileceğini bildirdi.
Adana’da eşek sütü satışlarının başladığını, dileyen herkesin çiftliği ziyaret edebileceğini ve buradan kargosuz süt alabileceğini vurgulayan Şen, kansere faydaları bakımından bilimsel çalışmaları süren eşek sütüyle ilgili Avrupa ve Amerika’daki birçok bilimsel makaleden bilgi alınabileceğini ifade etti.
 
DİRENCİ ARTIRIYOR
Tüm kanser çeşitlerinde, kanserle mücadele aşamasında içilen eşek sütünün direnci arttırıp, içerdiği hücre yenileyici bakteriler sayesinde kanserli hücrelerin azalmasına yardımcı olurken yeniden oluşmalarını engellediğini dile getiren Şen, “Tedavi sürecindeki testlerde olumlu sonuçlarla hastalara umut olan eşek sütü, hastalara büyük destek sağlamış, tedavide başarı oranını arttırmıştır” diye konuştu.

BİRÇOK HASTALIĞA KARŞI ETKİN
Çiğ tüketilmesi gereken eşek sütünün taze ve hijyenikliğinden emin olunması gerektiğinin altını çizen Şen, “Anne sütüne benzerliği ile dikkat çeken eşek sütü son zamanlarda anne sütünü yeterince alamayan bebeklerin gelişiminde etkili olmuştur. Bebeklere ikinci aydan sonra uygun miktarlarda verilebilir. Kimyasal yapısına bakıldığında anne sütüne benzerliği de oranlarıyla görülebilecektir. Eşek sütü ayrıca KOAH hastalığında seyreden öksürük ve balgam sorunlarında kullanılmaktadır. Astım, bronşit, ve nefes darlığı yaşayan hastalarda kullanıldığı gibi hiçbir sorunu olmayan insanların içmesi durumunda bu tür hastalıkların görülme olasılığını azaltmaktadır. Eşek sütü, etkin bir balgam sökücüdür” diye konuştu.

Murat Şen, vatandaşların 0537 043 56 88 numaralı telefon aracılığıyla yada www.eseksutu.gen.tr adresinden bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.