Kanal A’da yayınlanan ve Gazeteci Murat Berhun’un hazırlayıp sunduğu “Kentin Yüzü” programına konuk olan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk 2. Etap kentsel dönüşümün Barbaros- Bey Mahallelerinde başlayacağını müjdeledi.

Bütün insanların yaşam kalitesi yüksek şehirlerde yaşamasının doğuştan kazanılmış bir hak olduğunun altını çizen ve bu çerçevede çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Öztürk Seyhan’da Barış- İsmet paşa Mahallelerinde temeli atılan kentsel dönüşüm projesinin ardından Barbaros- Bey Mahallelerinde de  yapmayı planladıkları Kentsel Dönüşüm Projesi için TOKİ ile protokol imzalandığını söyledi. Öztürk Güney Adana’daki kentsel dönüşüm projesine en kısa sürede başlanacağını müjdeledi.

Gazeteci Murat Berhun’un sorularını yanıtlayan Öztürk, Barbardos-Bey Mahallelerinde kentsel dönüşüm projesinin örnek bir proje olacağını belirterek şu görüşlere yer verdi;

“Şu anda Barbaros Mahallesi ve Bey mahallesinde 50 hektar alanda daha önce meclisimizin aldığı karar doğrultusunda yeni bir kentsel dönüşüm projesine başlıyoruz. Bürokrat arkadaşlarımız geçtiğimiz Pazartesi günü Ankara’da TOKİ ile görüşmeye gittiler. Salı günü ise bu görüşmeler sonuçlandı. Şu an itibariyle Barbaros ve Bey mahallesindeki kentsel dönüşüm için protokol imzalanmış vaziyette. Bu kadar kısa bir sürede imza atılması güvenin sonucudur. Bu alanda 500 bin metrekare alanda toplam 5 bin konut hedefliyoruz.  Bu bölgede de ilk etap için 2 bin 500 konut yapılacak. Bunun çalışmasına başlıyoruz.  TOKİ yetkilileri de hafta içi Adana’ya gelerek Barbaros-Bey Mahallelerindeki alanda incelemelerde bulunacaklar. Bundan sonra hızlı bir şekilde Adana’ya özgü projeleri geliştireceğiz. Sosyal donatıları, yeşil alanları, yaşam alanları ile parmakla gösterilecek bir kentsel dönüşüm yapacağız. Hedefimiz kısa süre içerisinde Barbaros-Bey Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinde de temel atmak. Adana’nın Kuzeyiyle güneyiyle, batısıyla doğusuyla her tarafta örnek gösterilecek muhteşem bir kentsel dönüşümü burada başlatacağız. Kısa sürede de projesini ortaya çıkarıp kamuoyuyla paylaşacağız. Bu projelerde de sadece ve sadece Adanalı kardeşimiz, oradaki hak sahibi vatandaşımız kazanacak. Dolayısıyla etap etap İlçedeki salaş yapılardan, kaçak yapılardan kurtulacağız.  Bütün insanların insanca yaşayabileceği mekânların oluşturulabilmesi, yaşam kalitesi yüksek şehirlerde yaşaması doğuştan kazanılmış bir haktır. Biz bunu ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Barış- İsmetpaşa Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinde konutların bir yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Öztürk, vatandaşların da can ve mal güvenliği için kaçak yapılara itibar etmemelerini istedi.

Programda Belediye hizmetlerini de anlatan Öztürk Hizmet binası yanındaki boş alana kent meydanı kazandırmak için proje hazırladıklarını bunun da en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.