TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 14 Nisan’da Adana’da Yerel Kadın Kurultayının toplanacağı açıklandı.

Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı Doç. Dr. Işıl Var,  Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer,  İl Koordinasyonu Kadın Komisyonu üyesi Dilay Aydoğan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında “Kadın Kurultayı” hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Işıl Var, Adana İl Kadın Komisyonu adına yaptığı açıklamada, TMMOB’nun demokrasi, barış, özgürlük gibi evrensel değerlerin geliştirilmesi, kamu ve toplum yararına çabaları ile hukukun ve demokrasinin gerçekleşmesinin güvencesi olduğunu ve olmaya devam eden bir örgütlenme olduğunu kaydetti.

 

TMMOB üyesi kadınların sorunlarının, toplumdaki diğer emekçi kesimlerin ve kadınların sorunlarından ayrılamaz bir bütün olduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Işıl Var şöyle konuştu:

“TMMOB’nin kadın üyelerinin, cinsiyetleri nedeniyle erkek meslektaşlarından farklı olarak yaşadığı özgül sorunları mevcuttur. Erkek egemen bir meslek olarak görülen mühendislik ve mimarlık mesleğinin icrasında geleneksel önyargı ve düşünme biçiminden kaynaklı, bir çok kadın arkadaşımız iş hayatında, yasal ve pratik engellemelerle karşılaşmakta ve iş bulma güçlüğü çekmektedir.

TMMOB bünyesinde, kadın sorunlarının tartışılması, kadın üyelerimizin sorunlarına çözüm önerileri getirilebilmesi, uygun politikalar yaratılması ve bir örgütlenme modeli geliştirilmesi amacıyla kadın üyelerden oluşan çalışma grupları oluşturulmuştur. Tüm Türkiye’de kadın üyelerin TMMOB’deki temsiliyetlerinin artıracak tedbirlerin alınması için Kadın Kurultayları gerçekleştirilmektedir.

Adana’da da, TMMOB İl koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak, 14. Nisan 2013 tarihinde, pazar günü  yerel  kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Amacımız, tüm kadın üyelerimizin bu süreçte aktif olarak yer almalarını sağlamak ve yapılan yerel kurultayların sonucunda Ankara’da düzenlenecek olan 3. Kadın Kurultayına yoğun bir katılım gerçekleştirmek ve bu yolla önemli kararların alınmasının zeminini oluşturmaktır.  Yerel kurultaylar sürecinde, bu temel hedefleri yerine getirirken kadın üyelerle tanışmayı, dayanışmayı ve TMMOB organları içinde örgütlülüğümüzü güçlendirmeyi hedefliyoruz.

TMMOB üyesi kadınların sorunları, toplumdaki diğer emekçi kesimlerin ve kadınların sorunlarından ayrılamaz bir bütündür. TMMOB olarak, meslek yaşamında bütün kadınlara yönelik her türlü cinsiyet ayrımcılığına karşıyız. Cinsiyete dayalı yaşanan sorunlara karşı kadın hareketleri ve emek örgütleri ile ortak tavır alarak, kadın istihdamının ve eğitiminin artması, kadına yönelik din, töre, namus ve feodal kültürden kaynaklanan her türlü şiddetin, kadın katliamlarının son bulması için mücadele etmekteyiz, etmeye devam edeceğiz.”