Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, arsa sahiplerini, kat maliklerini, konut ve gayrimenkul geliştiricilerini, inşaat sektörünün tüm bileşenleri ile finans sektörünü yakından ilgilendiren ‘Kentsel Dönüşüm’ zirvesine, konunun yetkin isimlerinin katılacağını açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, kentsel dönüşüm uygulamalarının, deprem riski taşıyan ülkemiz için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Gürsesli, deprem riskine bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip ülkemizde, kentsel dönüşümün; gelecek 20 yıl içerisinde ülke ekonomisinin lokomotifi olacağı gibi gözüktüğünü belirtirken, bu uygulamaların, kamuoyunda daha iyi anlaşılması için, 7 Aralık’ta İstanbul’da başlayan bu zirveleri, 26 Eylül Perşembe günü 9.30-15.30 saatleri arasında da Adana Müteahhitler Birliği’nde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Genel Başkan Gürsesli, daha sonra şu bilgileri verdi:

HER YÖNÜYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kamudan ve özel sektörden, üniversitelerden çok değerli konuşmacıların katılacağı zirvede; Adana’da kentsel dönüşüm süreci içerisinde yapılması gerekenler, kentsel dönüşüm de karşılaşılacak zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, arsa sahiplerine ve kat maliklerine düşen görevler, parsel birleştirme ve emsal artışı gibi çok önemli ve kamuoyundan her kesimi ilgilendiren zirve de, tüm bu sorulara yanıtlar aranacak

Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan  ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı gibi gözüken kentsel dönüşümün, kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak  amacıyla,  7 Aralık’ta İstanbul’da, 13 Şubat’ta Ankara’da 30 Mayıs’ta İzmir’de yapılan, “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin 26 Eylül de Adana’da yapılması planlandı.

TÜM SORULARA YANIT ARANACAK

Adana Müteahhitler Birliği Konferans Salonunda yapılacak olan MANAGEMENT PLUS DANIŞMANLIK VE EĞİTİM tarafından organize edilmekte. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, İMKON (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonun) ve ADANA MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ’nin destek sağladığı zirveye ayrıca ve KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ŞEHİRCİLİK DERNEĞİ ve TÜRKİYE İMSAD gibi sektörel derneklerde destek vermekte.

Platin sponsorluklarını DENİZBANK’ın yapacağı zirvede, AVEA ve PAKPEN ve CAPATECH, ana sponsorlar oldular.  Destek sponsorluğunu TSKB GAYRİMENKUL DEĞERLEME’nin üstlendiği zirve de ayrıca HÜRRİYET GAZETESİ ise basın sponsorluğunu üstlendi. Sektörel bilgi sponsorluğunu REIDIN.com.’un yaptığı zirvede HÜRRİYETEMLAK.com sektörel iletişim sponsoru, GAYRİMENKUL TÜRKİYE ise sektörel dergi sponsoru oldular.

Arsa sahiplerini, kat maliklerini, konut ve gayrimenkul geliştiricilerini, inşaat sektörünü, inşaat malzemeleri sektörünü ve finans sektörünü yakından ilgilendiren zirveye çok sayıda katılımın olması beklenmekte.  

Kamudan ve özel sektörden, üniversitelerden çok değerli konuşmacıların katılacağı zirvede; Adana’da kentsel dönüşüm süreci içerisinde yapılması gerekenler, kentsel dönüşüm de karşılaşılacak zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, arsa sahiplerine ve kat maliklerine düşen görevler, parsel birleştirme ve emsal artışı gibi çok önemli ve kamuoyundan her kesimi ilgilendiren zirve de, tüm bu sorulara yanıtlar aranacak”