Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 1-3 Kasım 2018 tarihlerinde 9. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyuma ilgili bilgi veren İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, üç gün sürecek ve Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştirilecek sempozyumun, 1 Kasım Perşembe günü saat 9.30’da açılışının yapılacağını belirterek konuyla ilgili kurum ve kişileri davet etti.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın 46. dönem programında yer alan 9. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu’nun yürütücülüğünü,  İMO Adana Şubesi olarak üstlendiklerini ifade eden Turanbayburt, “Sempozyumun Adana’da yapılıyor olması Adana ve civarındaki il ve ilçelerimize de katkı sunacaktır” dedi.

“GELECEĞİ KORUYALIM”

Bölgenin İskenderun körfezinden Mersine kadar önemli doğal özellikleri olan bir kıyı şeridine sahip olduğuna işaret eden Turanbayburt, şunları söyledi:
“Bu alanların korunması, imara açılmaması; ülkemizin, doğanın, insanlarımızın geleceğinin korunması demektir. Adana Şubesi olarak kıyı mühendisliği sempozyumunun ev sahipliği ve yürütücülüğü yapıyor olmamız bu açıdan bize ayrı bir heyecan vermektedir. Kıyı ve deniz mühendislerinin, öğretim elemanlarının,  araştırmacıların ve sektördeki uygulayıcıların bir araya geldiği, 9. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu’nda 18 oturumda 76 bildiri sunumu ve 4 genel oturum ile konuyla ilgili güncel bilgi ve deneyimler paylaşılacak, kıyı mühendisliğinin sorunları ve çözüm yöntemlerinin tartışılacaktır. Üç gün sürecek olan 9. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu’nu, 1-3 Kasım 2018 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştireceğiz. 1 Kasım Perşembe günü saat 9.30’da açılışını yapacağımız sempozyuma,  konuyla ilgili kurum ve kişileri davet ediyoruz.