Adana, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 23 ayrı adrese 200 polisin şafak vakti eş zamanlı düzenlediği "Şalter" operasyonunda, 3 kardeşin kurduğu elektrik malzemesi ve kablo hırsızlık çetesi çökertildi. Operasyonda çetenin elebaşı ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, elektrik malzemesi ve kablo hırsızlık çetesine yönelik çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, bugün sabah saat 05.30'da harekete geçti.
 
Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanan yaklaşık 150 polis Hasan K. (38), Fevzi K. (28) ve İsmail K. (36) adlı kardeşlerin kurduğu hırsızlık çetesine yönelik Adana'da merkez Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki 19 adrese operasyon düzenlerken, eş zamanlı olarak 50 polis de Ceyhan'da 2, Osmaniye'de 2 ve Şanlıurfa'da 2 ayrı adrese operasyon yaptı. "Şalter" adlı operasyonda toplam 25 kişi gözaltına alındı.

Emniyet mensupları, ilk olarak Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde bulunan 4 noktaya operasyon düzenledi. Burada yapılan aramalarda 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan bazıları basın mensuplarına küfrederek saldırmak isterken, bazı zanlılar saldırganlık yapmaması için polisler tarafından koşar adımlarla polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.
 
Bir başka ekip ise, hırsızlık çetesi lideri Hasan K.'nın merkez Çukurova ilçesi Şambayıdı Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi.
 
Yatak odasında ele geçirilen çete lideri, sevgilisi Şerife B. (30) ile birlikte gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çok sayıda kablo ve elektrik malzemesi ile bunları çalmakta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Apartmanın zemin katında oturan çete liderinin pencerelerine demir parmaklıklar takarak, kilit vurması dikkat çekti. Çete lideri ve sevgilisi, gözaltına alınarak emniyete getirildi.

Çetenin son olarak Adana'nın Aladağ ilçesinde yapımı devam eden Yedigöze Barajı'ndaki elektrik malzemeleri ve kabloları çaldığı ortaya çıktı. Çetenin çaldığı 50 bin liralık malzemeyi bin liraya sattığı bildirildi. Çete liderinin sürekli eve kablo ve elektrik malzemesi getirdiği için mahalle sakinlerine kendini hurdacı olarak tanıttığı da ortaya çıktı. Bu arada, elektrik kablosu çalarken bir kişinin akıma kapılıp yanarak öldüğü öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından nitelikli hırsızlıktan adliyeye sevk edilecek.