Adana il Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Adana Valisi Mustafa Büyük öncülüğünde DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde Adana Şehir Hastanesi için yapılacak kavşak modelinin belirlenmesi için toplantı yapıldı. Toplantıya TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ak Parti Adana Milletvekili M. Şükrü Erdinç, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, üstlenici firma yetkilisi ve diğer yetkililer katıldı.
KAVŞAĞIN PROJESİ BAŞKAN ÇELİKCAN’DAN
BAŞKAN ÇELİKCAN ALTERNATİF KAVŞAK PROJELERİ ÖNERECEK
Toplantıda Adana’nın tarihindeki en büyük kamu yatırımlarından biri olacak Adana Şehir Hastanesi için yapılacak kavşak çözüm çalışmaları masaya yatırıldı. Kuzeyinde Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi, yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyum,  güneyinde inşaatı devam eden Bölge İstinaf Mahkemesi ve Adliye Sarayı, güneydoğusunda 606 yataklı yeni Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunan kavşak, Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyol çıkışı ve Mithat Özhan Bulvarı’nın kesiştiği noktaya yapılacak. Toplantı sonunda Karayolları eski Genel Müdür Yardımcısı İnşaat Mühendisi Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tarafından ‘Adana için en iyisi’ ilkesiyle alternatif kavşak projeleri hazırlanmasına karar verildi. Başkan Çelikcan öncülüğünde hazırlanacak yeni kavşak projeleriyle birlikte yakın zamanda yeni bir toplantı yapılacak ve karar verilen kavşak projesi üzerinde çalışmalara başlanacak. 
YÜREĞİR CAZİBE MERKEZİ OLUYOR
BAŞKAN ÇELİKCAN, YILLARIN TECRÜBESİNİ ADANA HALKININ HİZMETİNE SUNACAK
Öte yandan Adana ve Ortadoğu’nun en büyük yatırımı olarak adlandırılan 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi ve daha önce yapımı tamamlanarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan yeni Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, inşaatı devam Bölge İstinaf Mahkemesi ve yeni Adliye Sarayı gibi kamu yatırımlarının ağırlıklı bölümünün Yüreğir ilçe sınırları içinde bulunması ilçenin ve bölgenin önemini artıracak. Yatırımların merkezine yapılacak kavşağın alternatif projeleri Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan öncülüğündeki çalışma ekibi tarafından hazırlanacak. Kavşak çalışmasında Başkan Çelikcan Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı deneyimi ve yılların tecrübesini Adana halkının hizmetine sunacak.
PROF. DR. NECDET ÜNÜVAR BİLGİ VERDİ
328 dönüm alanda kurulacak olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü, kenti Ortadoğu’nun en büyük ‘sağlık üslerinden’ biri haline getirecek. 6 adet hastaneden oluşan ve toplamda 1 milyar liralık maliyete ulaşan kampüsün yapımı devam ediyor. Toplamda 570 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak tesiste, her hasta başına 179 metrekarelik kapalı alan düşecek. Yaklaşık 1 milyar 30 milyon liralık maliyeti olacak olan tesisin, Adana’nın Ortadoğu’nun ‘sağlık üssü’ olma konumunu güçlendirecek. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana’nın tarihindeki en büyük kamu yatırımlarından birini kazanacağını kaydetti. Kampüsün, 6 tane hastaneden oluşacağını belirten Ünüvar, toplamda bin 550 yatak kapasitesi olacak olan yatırımın, 328 dönümlük bir alan üzerine yapılacağını söyledi. 
ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜK ‘SAĞLIK ÜSSÜ’
Türkiye genelinde yapılacak çok sayıda sağlık kampüsünden biri olacak Adana Şehir Hastanesi, merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Köprülü Mahallesi sınırları içinde 328 dönümlük alan üzerine kurulacak. Kampüste 182 yataklı onkoloji hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi yer alacak.