Şehrimizin değişik ilçelerinden  farklı görüş ve görünüşteki insanımızın tanışıp kaynaşmasına vesile olmayı gaye edinen söz konusu geziye Adana İl Müftülüğünü temsilen Din görevlilerimizden Vaize Hatice SÜMER ve İmam-Hatip Mustafa ÖNVER ile Vedat UŞAK da katıldılar.

     Cuma Akşamı 18.00’de hareket edip Salı sabahı sabah 06.00 dönmek üzere planlanmış olan Çanakkale gezisine katılmak üzere 15 Haziran Cuma günü saat 17.00 de İstasyon meydanında toplanıldı. Çoğunluğu gençlerden ve çocuklardan oluşan 190 kişilik  Çanakkale Sevdalıları  dört otobüse binerek yola çıktılar. Din görevlilerimiz her bir otobüse dağılarak yol boyunca halkımıza  dini-manevi rehberlik yapmaya çalıştı. Din görevlilerimiz Yolculukta namazların nasıl kılınacağı, Çanakkelenin milli-manevi değeri  ve türbe ziyaretlerinde yapılan yanlış (hurafe kaynaklı) uygulamalara özellikle değindiler. Ayrıca halkımızın konakladığı otelde  Cumartesi günü akşam saatlerinde Köprü derneği Başkanı Bekir Fevzi YILDIRIM’ın katkılarıyla vatandaşlarımıza özel bir Miraç gecesi programı düzenlediler. Programda Vaiz Hatice Sümer ve Mustafa Önver Hocalar bu gecenin fazilet ve değeri hakkında birer konuşma yaptılar. Geziye ayrı bir renk ve maneviyat katan Miraç gecesi programı sonunda düzenlenen bilgi yarışmasıyla çocukların, gençlerin ve tüm konukların gönlü fethedildi ve soruları bilenlere çeşitli kitaplar hediye edildi.

      Pazar günü  Çanakkale’de Gelibolu yarımadasında Resmi Çanakkale Rehberi  Komiser Ali Bey eşliğinde  Şehitlerimiz ziyaret edildi. Din görevlilerimiz Vedat Uşak ve Mustafa Önver hocalar Çanakkalede Can veren Adanalı Şehitlerin yer aldığı şehitliğin yanında  sesli olarak Kur’an-ı Kerim ve dua okudular, ziyaretçilerimizin samimi aminleriyle biten duanın ardından vatandaşlarımız Şehitlerimize Fatihalar okuyarak Gelibolu yarımadasından ayrıldılar. Gezinin son günü Çanakkaledeki otellerinden ayrılan Çanakkale sevdalıları Bursa’ya ulaşarak burada da Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret edildi. Yapılan kabir ve türbe ziyaretleri sırasında Hocalarımızın okudukları dualardan ötürü çok memnun olan halkımız, bu gezide kendilerine manevi rehberlik eden üç hocamıza da teşekkür ederek böyle bir gezide diyanet görevlilerinin de yer almasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Salı sabahı yine istasyon meydanında biten seyahat sonunda dört gün süren gezi boyunca projenin adı ve hedefi olan “gelin tanış olalım” çağrısının hayata geçtiği, Toplum destekli polislerimizinden din görevlilerimize, otobüslerde yolculuk yapan tüm vatandaşlarımızın birbirleriyle tanışıp kaynaştıkları ve ayrılırken birbirlerinin telefonlarını alarak sevgi ve muhabbetle vedalaştıkları görüldü.