Çukurova’nın eşsiz lezzetlerini  Türkiye’nin dört bir yanında başarıyla tanıtan Adanalı aşçılar, İsrail’de düzenlenen Türk Gıda Günleri’ne de damga vurdu. Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği (ASHİB) koordinasyonda Kudüs ve Tel Aviv’de gerçekleştirilen etkinlikte ‘tuzda balık’ yemeğiyle şov yaptı. 

TARİHİ GARDA TÜRK LEZZETLERİ

Osmanlı döneminde yaptırılan tarihi tren garlarında gerçekleştirilen Türk Gıda Günleri’nde İsrailliler balık çeşitleri, künefe, cezerye, Türk kahvesi, dondurma ve tatlı çeşitlerine büyük ilgi gösterdi. Farklı türlerdeki 200 kilo balıkla çeşitli pişirimler yaparak, katılımcılara ikram eden ADAPADER Başkan Yardımcısı ve Çapa Balık Restaurant İşletme Müdürü Derviş Göçmen, her biri 3 kilo olan iki adet levrek ile tuzda balık yemeği yaptı.  Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ve ASHİB Başkanı Alican Yamanyılmaz’ın katıldığı sunumda tuzda balık festivalin yıldızı oldu. Tuzda balığı alkışlar eşliğinde davetlilere servis eden Derviş Göçmen, meraklılara özel yemeğin tarifini de verdi. 


CANLI YAYINDA MENEMEN YAPTI

İsrail televizyonuna konuk olup, canlı yayında menemen yemeği yapan Derviş Göçmen, “Çukurova mutfağına yabancı olmayan İsrailliler, hazırladığımız yemekleri büyük bir iştahla yediler. Biz de Adana mutfağını en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık. Çukurova yemeklerine hayran kalan İsraillileri Türkiye’de tatil yapmaya davet ettik. ASHİB yönetimine ve ADAPADER Başkanımız Münir Tanak’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.