Tırmanış için gerekli ekipmanlar ve kumanyalar ayarlanarak araçlar ile Tekir Yaylasına hareket edildi. Tekir Yaylası'ndan teleferik ile 2.istasyona çıkılıp 2.istasyondan Çobanini yaylasına ulaşarak Çobanini yaylasında (2650 m) ana kamp kurulup yerleşme, akşam yemeği, teknik toplantı ve tırmanış hazırlığı yapılarak istirahat geçildi.

28 Ağustos saat 03.00 de Erciyes dağı doğu yüzeyinden Çobanini yaylası-Şeytan Deresi Boğazı-Hörgüç Kaya-Küçük Zirve-Büyük Zirve rotası takip edilerek 26 sporcu ile tırmanışa başlanıldı, saat 10.00 de zirveye (3917 m) ulaşıldı. Erciyes dağı zirvede günün anlamı ve önemi hakkında yapılan açıklamadan sonra zirve defterine “30 Ağustos Zafer Bayramı Erciyes Dağı Zirve tırmanışımızı büyük zaferin 91. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ithaf ediyor ve saygıyla anıyoruz." yazılan metinden sonra imzalar atılarak Türk bayrağımızı açarak toplu ve bireysel fotoğraflar çekilip aynı rota dan saat 11.00 gibi dönüşe geçildi. Saat 15.00 de ana kampa vararak zirve tırmanışı tamamlandı. Kampta zirve tırmanışı değerlendirmesi yapılıp kısa biz moladan sonra Adana ya dönüldü.


PRODOSS
-Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü başkanı Mehmet YAKUT “30 ağustos Zafer Bayramı Erciyes Dağı Zirve tırmanışında bize ev sahipliği ve rehberlik yapan Kayseri İzcilik Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü başkanı Ümit AKYÜREK beye ve ekibine teşekkür eder, zirve tırmanışını  başarı ile tamamlayan tüm üyelerimiz ile sporcularımızı kutlar, bu büyük zaferi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelesinin kahraman evlatlarını saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.