Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Tosun'un (25) cenazesi, GATA'daki törenin ardından askeri uçakla 10. Tanker Üs Komutanlığı, İncirlik Hava Üssü'ne getirildi. Buradan alınan şehidin naaşı cenaze aracıyla törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.
Tören alanına şehidin 4,5 aylık hamile eşi Seda, annesi Raziye ve babası Celil Tosun da geldi. Eliyle karnını sıvazlayarak tabuta bakan şehidin eşi sık sık baygınlık geçirdi. Genç kadına tören alanında görevlendirilen sağlık ekipleri müdahale etti.
Öğle namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi silah arkadaşlarının omzunda törenin yapılacağı alana getirildi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından tabutun başında bir menkıbe anlatan Adana İl Müftüsü Arif Gökce gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Adana'nın Çirişgediği Köyü'ne götürüldü.
Törene, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya ve Ümit Özgümüş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.