Adana'da hastane çıkışında hain terör saldırısı sonucu şehit edilen polis memurları Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı için düzenlenen törene Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri de katılarak, merhum polisler için duada bulundular.

Adana Valiliği önünde düzenlenen törene Adana Valisi Mustafa Büyük, 6.Mekanize Piyade Tümeni ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş,Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş ve esnaflar da iştirak ettiler.

Adana ESOB ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Birlik Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü ve Adana Milli  Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş'ın da bulunduğu törende duygulu anlar yaşandı.

 

Şehit olan polis memuru Süleyman Çakır (39) ile Bircan İlhanlı'nın (48) Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri sabah saatlerinde Asri Mezarlık morgundan alınarak,  silah arkadaşlarının omuzlarında Adana Valiliği bahçesinde düzenlenen tören alanına getirildi

 

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek törende yaptığı konuşmada şehit polislere haince saldırı yapıldığını ancak şehitlerin kanının yerde kalmayacağını, bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük de birlik beraberlik mesajları verdiği konuşmada, bu saldırıların Türkiye'nin birlik beraberliğine yapılmış bir saldırı olduğunu ancak bu birliği kimsenin bozamayacağını yapılan saldırının da haince, alçakça olduğunu belirtti.


Konuşmanın ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökce dua okudu. Gökce'nin dua sırasında duygulandığı gözlendi. Bu sırada şehit babaları yine yan yana durup dua etti. Duaların ardından şehitlerin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak cenaze aracına getirildi. Bu sırada Çakır'ın eşi Nazlı Sultan Çakır eşinin Türk bayrağına sarılı naaşına dokunup öptü. Çakır'ın annesi ve diğer yakınları da tabuta sarıldı. Şehit İlhanlı'nın kızı Arzu, oğlu Veysel Altay ve eşi Türkan Çakır da tabutun arkasından ağlayarak gitti. Anne hem ağlayıp hem de oğlunun elini sımsıkı tutarak onu teselli etmeye çalıştı. Şehit Polis Süleyman Çakır'ın cenazesi, Adana'nın Ceyhan 
İlçesindeki Asri Mezarlık Şehitliğinde, Bircan İlhanlı'nın cenazesi de Adana'nın Kozan İlçesi Pekmezci Köyü Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.