Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni nesle bayrak ve vatan sevgisini aşılamak amacıyla düzenledikleri 160 bin lira para ödüllü Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Başkan Sözlü, Bayrak şiirinin yeni neslin hafızasında yer etmesi için yarışmanın geleneksel olarak her yıl yapılmasını arzuladığını belirtip, “Adana’da yazılan Bayrak Şiiri’nin şerefi bize yeter” dedi. 
10 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ YARIŞTI
Mutasavvıf Şair Arif Nihat Asya’nın 1940 yılında Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak törenlerinde okunması için yazdığı Bayrak şiirinin yeni neslin hafızasında yer etmesini arzulayan Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması’nı organize etti. Vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi şanlı Türk Bayrağı’na duyulan sevginin yansıması olan eseri en güzel haliyle okumak için 15 ilçeden 10 binin üzerinde öğrenci yarıştı. İlkokullarda Zeynep Baysal (Kozan-Şaban Ata İlkokulu), ortaokullarda İrem Canalmaz (Seyhan-Tepebağ İmam Hatip Ortaokulu), liselerde Doğukan Ceren(Sarıçam-Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi) birinci oldu.
ÇÜ KONGRE MERKEZİNDE GÖRKEMLİ TÖREN
Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması’nın ödül töreni Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre Merkezi’nde yapıldı. Görkemli törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merhum Şair Arif Nihat Asya’nın kızı Fırat ve oğlu Murat Asya, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bürokratlar, öğretmenler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrencilerin aileleri katıldı. 
BAYRAK ŞİİRİ’NİN ŞEREFİ BİZE YETER
Törende öğrencilere hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, bu yarışmanın Adana’da geleneksel olarak her yıl yapılmasını hedeflediklerini belirtti. Başkan Sözlü, “İlköğretimden liseye olan dönemde her çocuğumuzda bir defaya mahsus olmak üzere genç dimağlara Bayrak Şiiri’ni ve bayrak sevgisini daha iyi yerleştirmek için bundan daha iyi bir yer yoktur. Onun için bu program başarılı olmuştur. Bu yarışma sürekli devam eden bir program olmalıdır. Adana olarak bunu başarmalıyız. Adana’nın 5 Ocak kurtuluşu kutlu olsun. Adana’da yazılan Bayrak Şiiri’nin şerefi bize yeter” diye konuştu.
ASYA’NIN KIZI, BABASININ ADANA AŞKINI ANLATTI
Şair Arif Nihat Asya’nın kızı Fırat Asya ise konuşmasında babası için Adana’nın çok ayrı bir yeri olduğunu, kentten ayrılırken O’nu ilk kez ağlarken gördüğünü söyledi. Fırat Asya, “Babam Arif Nihat Asya, hayatı boyunca Türkiye’nin birçok şehrinde yaşadı. Ama O’nun aşkı Adana’ydı. Çünkü en güzel günlerini Adana’da yaşadı. Adana’dan ayrıldıktan sonra da asla buradan kopmadı. Babam Türkiye’ye aşıktı, bayrağına aşıktı, ama Adana onun için bir semboldü. Güzel çocuklar, yarınlar sizin. Bizim başlattıklarımızı siz daha ileriye götüreceksiniz. Bu vatanı ve bayrağı sizlere emanet ediyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmayınız” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Daha sonra Başkan Hüseyin Sözlü, Fırat ve Murat Asya ile protokol üyeleri dereceye giren öğrencilerin plaketlerini ve para ödüllerini takdim etti. Liselerde birinci gelen Sarıçam-Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi Öğrencisi Doğukan Ceren, Bayrak Şiiri’ni okurken salonu dolduran davetliler, büyük gurur yaşadı. Türk Bayraklarını coşkuyla dalgalandırdı. 
Yarışmada ilkokul, ortaokul ve liselerde birinci gelen öğrencilere 10’ar bin lira, okullarına 5’er bin lira ödül verildi. İkinciliği kazanan öğrencilere ise 5’er bin lira, kayıtlı oldukları okullara 3’er bin lira para ödülü dağıtıldı. Üçüncülüğü elde eden öğrencilere de 3’er bin lira, devam ettikleri okullara 2’şer bin lira para ödülü verildi. Ayrıca ilk 10’da yer alan 7 öğrenciye bin 500’er lira, okullarına da aynı miktarda para ödülü sunuldu.  
İLKOKULLAR ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLER
Zeynep Baysal (Kozan-Şaban Ata İlkokulu), Zeynep Kübra Erbaş (Seyhan-İsmail Hazar İlkokulu), Nimet Nur Yıldırım (Sarıçam-Erdoğan Şahin İlkokulu) İrem İşcan (İmamoğlu-Şehit Osman Tatar İlkokulu), Ceren Küçük (Çukurova-Kenan Çetinel İlkokulu), Bengisü Çalışır (Yüreğir-Cengiz Topel İlkokulu), Nergis Kocur (Karataş-Atatürk İlkokulu), Cemil Arda Çiçek (Çukurova-Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu), Ömer Çağrı Yalçın (Tufanbeyli-Cumhuriyet İlkokulu), Nisanur Akdeniz (Saimbeyli-Himmetli İlkokulu)
ORTAOKULLAR ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLER
İrem Canalmaz (Seyhan-Tepebağ İmam Hatip Ortaokulu), Zeynep Sıla Karaoğlan (Çukurova-Şehit Muhammed Ali Demir Ortaokulu), Buğra Bal (Karataş-İmam Hatip Ortaokulu), Berra Hayatsu Bolat (Seyhan-Cebesoy Ortaokulu), Ecem Çiçek (Çukurova-Semiha Yücel Akdeğirmen Ortaokulu), Muhammed Mustafa Alcı (Tufanbeyli-İmam Hatip Ortaokulu), Elif Janseray Genel (Seyhan-Gazi Ortaokulu), Azize Özgür (Çukurova-Recep Birsin Özen Ortaokulu), Hanife Buse Kala (Karaisalı-İmam Hatip Ortaokul), Sonay Arık (Feke-Paşalı Ortaokulu)
LİSELER ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLER
Doğukan Ceren (Sarıçam-Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi), Melike Özsoy (Kozan-Kozan Fen Lisesi), Elif Yürek (Çukurova-Çukurova Toroslar Anadolu Lisesi), Meryem Kupçak (Kozan-Yusuf Baysal Anadolu Lisesi), Gürşen Gönültaş (Kozan-Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Üveys Demircioğlu (Yüreğir-Halıcılar Anadolu Lisesi), Eren Efe (İmamoğlu-İmamoğlu Anadolu Lisesi), Selçukhan Ege (Seyhan-Adana Fen Lisesi), Hicabi Ural (Yüreğir-Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Zübeyde Akgül (Yüreğir-TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi)