19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Adana’da Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin düzenlediği ortak etkinlikle kutlandı. Seyhan ilçesinde gerçekleştirilen meşaleli yürüyüşe binlerce Adanalı katıldı. Yürüyüşe ayrıca Seyhan Belediye Başkanı Zeydan KARALAR, Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN, Küba Büyükelçisi Alberto GONZALEZ CASALAS, CHP Adana İl Başkanı Ayhan BARUT, CHP Adana milletvekilleri, CHP ilçe bakanları ve Adana Baro Başkanı Veli Küçük’de katıldı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık grup ellerinde meşalelerle Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Binlerce Adanalı burada saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi.

KÜBALI MÜZİK GRUBUNDAN İZMİR MARŞI

Atatürk Parkı’ndan sonra ellerinde meşale ve Türk bayrakları ile yürüyen grup hep bir ağızdan İzmir Marşını söyledi. Konser alanı olan Uğur Mumcu Meydanı’na varıldığında ise burada Adanalılar bir sürprizle karşılandı.

Küba Büyükelçisi Alberto GONZALEZ CASALAS’ın katkıları ile Adana’ya gelen Kübalı müzik grubu binlerce Adanalıyı İzmir Marşı ile karşıladı.  

KARALAR, KURTULUŞ MÜCADELESİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Kurtuluş mücadelesinin önemine değinen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, O günlerde yaşananların çarpıtılmaya çalışıldığına vurgu yaparak Mustafa Kemal Atatürk’ün 1918 yılında öngördüğü kurtuluş mücadelesinin 1919’da başladığını ve dünyaya örnek olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk 1918’de kurtuluş mücadelesinin öngörmüş ve 19 Mayıs 1919 yılında kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. İşte gerçek lider budur. Gerçek lider geleceği görür, gerçek lider sürükleyici olur, sürüklenen olmaz. Ve o yıllarda dünyada eşi benzeri olmayan bir kurtuluş destanı yazıldı. Tam bağımsız bir ülke olduk. Ve bu ülke Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edildi“ifadelerine yer verdi.

ÇETİN: ÖZEL GÜNLERİMİZ KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Çukurova ilçesinde hep birlikte kutladıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hep birlikte olmaya devam edeceklerini ve bu ülkenin rejimini değiştirmeyeceklerini söyledi.


BARUT 19 MAYIS’IN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’ta 19 Mayıs tarihinin önemine vurgu yaparak, “19 Mayıs Türk ulusunun dünyaya bağımsızlık ve özgürlük azminin ilan edildiği gündür “dedi.

CASALAS: 19 MAYIS 1919 TÜRK ULUSUNUN ÖNEMLİ BİR TARİHİDİR

Küba Büyükelçisi Alberto GONZALEZ CASALAS’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türk ulusu için çok önemli bir bayram olduğunu söyledi.  
Konuşmaların ardından son günlerin popüler isimlerinden olan ve “Hâkim bey” şarkısı ile bilenin Mehmet Erdem sahne aldı. Binlerce Adanalı Mehmet Erdem’in şarkıları ile coşkulu bir akşam yaşadı.