Adana Büyükşehir Belediyesi, tatil sezonuna girilirken sahil ilçeleri Yumurtalık ve Karataş’taki  plajlarda makineli temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir görevlileri, özel donanımlara sahip, tırmıklı, süpürgeli, elekli makineler yardımıyla 163 kilometrelik sahil kesimini denizden gelen atıklar, istenmeyen taşlar, çürümüş yosunlar ve dikenli bitkilerden temizledi. 

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR GÖZBEBEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Yumurtalık’ta “Mavi Bayrak” ödüllü Ayas Belediye Plajı ve Alara Plajı başta olmak üzere vatandaşların denize girip, güneşlendiği sahilleri yaz tatiline hazır hale getirdi. Adanalıların ve çevre illerden gelen vatandaşların çadır kurup kamp yaptığı, günübirlik deniz keyfi yaşadığı sahillerin temizliği, traktörlere bağlanan tırmıklı, süpürgeli, elekli makinelerlerle gerçekleştirildi. Dalgaların plajlara getirdiği atıklar, çürümüş yosunlar, istenmeyen taşlar ve dikenli bitkiler, yüksek devirle çalışan makineler sayesinde kumlardan arındırıldı. Yapılan çalışmayla Karataş ve Yumurtalık plajları pırıl pırıl bir görünüme kavuştu.

LİMANLARDA DÜZENLİ TEMİZLİK

Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, plajların yanı sıra Yumurtalık ve Karataş’taki limanları da periyodik olarak temizlemeyi sürdürüyor. Temizlik görevlileri, limanların çevre ve dip temizliğinde teknelerden atılan lastikleri, çürümüş ağları ve kıyıya vuran atıkları toplayıp, görüntü kirliliğine son veriyor. Toplanan çöpler, traktörlere yüklenip, Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne naklediliyor. Limanlarda fare ve haşerelere karşı düzenli ilaçlama yapan Büyükşehir ekipleri, plajlarda da sivrisinek ve karasineklere karşı mücadelesini devam ettiriyor.