Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’nın uluslararası tanıtımına katkı sağlayan Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın daha da güçlenip, anlamlanması için Portakal Çiçeği Parkı Projesi’ni uygulamaya koydu. Merkez Yüreğir İlçesi’nde 23 bin 380 metrekarelik narenciye bahçesinde oluşturulacak görkemli parkta, mevcut portakal ağaçları özenle korunup, karnaval zamanı açacak çiçeklerinin muhteşem kokusu dalga dalga Adana’ya yayılacak.

HERKES EŞSİZ KOKUYU DOYASIYA HİSSEDECEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2018’de 6’ncısı kutlanacak Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılan onbinlerce insanın ve kent halkının muhteşem portakal çiçeği kokusunu doyasıya hissetmesi amacıyla Portakal Çiçeği Parkı Projesi’ni planladı. Görkemli park için merkez Yüreğir İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önündeki 23 bin 380 metrekarelik narenciye bahçesi uygun görüldü. 

SOSYAL YAŞAMIN NABZI BU PARKTA ATACAK 

Mevcut portakal ağaçlarının ve asırlık zeytin ağaçlarının korunması için özenle hazırlanan projeye göre Portakal Çiçeği Parkı’nda toplanma ve etkinlik alanı, çocuk oyun alanları, fitness sahası, doğal süs havuzları, dev satranç alanı, amfi, oturma birimleri, tuvaletler, dinlenme alanları, bisiklet yolu, açık ve kapalı oturma birimleri yer alacak.