Ziyarette Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Can İnip, Bosna Hersek’in doğusunda Sırbistan sınırına 10 kilometre uzaklıkta bir Müslüman Boşnak kenti olan Srebrenitsa’ da, sırplar tarafından 11 Temmuz 1995’te Şehit edilen 8 bin 372 soydaşlarımız için Adana’da “Srebrenitsa Katliamı Şehitleri Anıt Ormanı’nı yaptıklarını, Vali Coş’ un bu konuda göstermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ettiklerini söyledi.

Başkan İnip, ayrıca Srebrenitsa Şehitleri için Adana’da bir de anıt yapmak istediklerini belirterek bu konuda Vali Coş’tan yardım istedi.

Vali Coş ise, Avrupa’nın göbeğinde 6 Nisan 1992'de başlayıp, 15 Aralık 1995'te biten ve 4 yıla yakın bir süre, kardeşlerimize karşı sırplar tarafından uygulanan soykırımı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyleyerek “Başta 19 Ekim 2003 tarihinde vefat eden Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegovic olmak üzere, Bosna’da Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. “Srebrenitsa Şehitler Anıtı” için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz” dedi.