Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar sözünü verdiği hizmetleri tek tek yerine getiriyor. Başkan Karalar’ın daha önce açıkladığı Adana Yazarlar Evi’nin projesi tamamlanarak ihalesi gerçekleştirildi. Ekim ayı başı ile yer teslimi yapılacak olan tarihi bina 10 ay çerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. 1900 yılların başlarında Osmanlı sivil mimari örnekleri ile yapılan tarihi binanın restorasyonu 1 milyon liraya mal olacak.

Adana’da yapımına başlanacak olan Sarıyakup Mahallesi’ndeki tarihi binanın yazarlar evi olarak sadece Adana’ya değil Mersin’den Antakya’ya kadar bütün Çukurova’ya hizmet edeceğini söyleyen Adana Yazarlar Evi Derneği Başkanı Çetin Yiğenoğlu bu anlamda desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Yiğenoğlu, “Yazarlar evi Çukurova’yı kucaklamayı amaçlayan bütünüyle Türkiye ve dünya sanatçılarını konuk etmeyi ve dolayısıyla Adana’nın Çukurova’nın bir kültür sanat merkezi olmasında duyulan eksikliği doldurmayı amaçlayan bir yapı olarak çalışacak.  Sadece Adana’ya değil Mersin’den Hatay’a kadar Çukurova’ya kültür sanat hizmeti sunacak. Bu anlamda sanata ve sanatçıya destek veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı böyle önemli bir yapıyı Adana’ya kazandıracağı için kutluyoruz” şeklinde konuştu.

“Yazarlar Evi” Adana Yazarlar Evi Derneği öncülüğünde Seyhan Belediyesi tarafından yapılacak. Çetin Yiğenoğlu Başkanlığındaki Adana Yazarlar Evi Derneği yönetiminde Orhan Apaydın, Başak Hülya Ekmekçi, Yaşar Ateşoğlu ve Demet Duyuler Doğan gibi önemli isimlerde bulunuyor.