3 gün sürecek festivalin yapılacağı alandaki ışık ve ses sistemleri ile süslemelerinin tamamı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. 600’e yakın standın kurulması ve denetlenmesi de Büyükşehir zabıtalarınca gerçekleştiriliyor.

5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın güvenli ve sağlıklı şekilde yütürülmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 aydır hummalı bir şekilde çalıştı ve hazırlık yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, karnaval alanında 500’ü aşkın stant kurdu. Karavan, motosiklet sürücüleri ve Volswagen (woswos) tutkunları için kamp alanları oluşturdu. Ayrıca 30 bin araçlık ücretsiz otopark alanı meydana getirildi. Merkez Park içindeki Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu çeşitli konserler için hazırlandı. Adana Büyükşehir Belediye Zabıtası da hem güvenlik konusunda emniyet güçlerine destek olmak, hem de gıda satışı yapılan stantların denetlemesini yapmak için çalışmalarını ilk günden itibaren büyük bir titizlikle yürütmeye başladı.


Karnavalın ilk günü Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanat ve halk müziği grupları ile Adana Büyükşehir Belediye Bandosu, katılımcılara coşkulu saatler yaşattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucu Adana’ya yeni bir karnaval alanı kazandırılırken, 3 gün sürecek etkinlikler boyunca, Adanalıların güvenli şekilde eğlenmesi, karnavalın tadını çıkarması ve faaliyetlere katılabilmesi için çaba gösterilmeye devam edilecek.