Adana Sanayi Odası’nın Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda düzenlenen törende, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç tarafından imzalanan protokol kapsamında, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne kayıtlı lisans öğrencilerinin, eğitimlerinin son yarıyılında işletmelerde uygulamalı eğitim yapması öngörülüyor.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar, Adana Sanayi Odası ile kimya, otomotiv, tekstil, endüstri, tarım makinaları ve teknolojisi mühendisliği ile tekstil ve moda tasarımı bölümünün ardından 7.işbirliği protokolünü gıda mühendisliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Uygulama ile, beceri yetkinliği yüksek mezunlar iş dünyasına kazandırılacağını, aynı zamanda üniversitelerin iş dünyası ile işbirliklerinin geliştirileceğini belirten Rektör Kibar, “Yedi yarıyıl süresince teorik ve pratik eğitimlerini üniversitede alan öğrencilerimiz 8.yarıyılda sektörde çalışarak bilgilerini günlük pratikler ile kaynaştırması ve mezuniyet sonrası çalışma hayatına daha hazır hale gelebilmeleri mümkün olacaktır” dedi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, üniversite-sanayi işbirliğini ve uygulamalı eğitimi önemsediklerini belirterek, uygulamanın tüm bölümlerde gerçekleştirilmesini arzuladıklarını ifade etti. 

 Sanayinin yüksek katma değerli ürün üretmeyi ve ihraç etmeyi hedeflediğini, bunun da ancak nitelikli mühendis ve elemanla gerçekleştirilebileceğini belirten Kıvanç, uygulamanın sanayi ve mühendislik eğitimi açısından son derece faydalı olduğunu, işletmelerin nitelikli mühendis talebinin karşılanmasına büyük katkı sağladığını kaydetti.

Uygulamalı Gıda Mühendisliği Eğitimi işbirliği protokolünün imzalandığı törene, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve meclis üyeleri,  Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Şeref Erdoğan ve Prof.Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bülent Torun, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Erten ve bölüm öğretim üyeleri katıldı.