Ulusun 600 yıllık saltanat yönetimini terk ettiği, Kendi seçtiği temsilciler aracılığı ile kendisini yönetmeye başladığı, Halkın egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan’ı Ulu Önder Atatürk’ ün çocuklara Bayram olarak hediye ettiği gün olduğunu anımsatan ADD Başkanı Eker “23 Nisan 1920’de açılan TBMM, hem Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği merkez, hem de egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.
“GÜNÜMÜZDE LAİK, ÇAĞDAŞ CUMHURİYETİN ÖNEMİNİ DAHA İYİ KAVRIYORUZ”
Kurtuluş Savaşı çok zor şartlar altında kazanılarak bağımsız bir Türk Devleti yani Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunu hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker,mesajında şunları söyledi;
“23 Nisan bizim için yeni Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı, sömürgeci devletlere karşı milli mücadelenin verildiği ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun açıldığı bir gündür. Günümüzde içinde bulunduğumuz duruma baktığımız zaman, Cumhuriyetin değerini ve laik, çağdaş Cumhuriyetin önemini daha iyi anlıyoruz.
“CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMALIYIZ”
Geçirdiğimiz 97 yılı çok iyi değerlendirip, Cumhuriyetin kazanımlarını gözümüz gibi korumalıyız. Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube olarak, bu kazanımlarımızı sonuna kadar koruma azim ve kararlılığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.
“TÜRK ULUSUNUN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI 97’NCİ YILINI KUTLUYORUZ”
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Türk  Aydınlanma Devrimi’nin sürdürülmesini, Türk Ulusunun ekonomik, sosyal, kültürel, eğitimsel düzeyinin yükseltilmesinin Ulusal egemenliğin gerçek anlamda sağlanmasının tartışmasız koşulları olduğu inancı ile  yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 97’nci yılını kutluyor, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz”