Eker mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın Türk Ulusu açısından önemine değinerek, “Amasya Genelgesi'nin yayımlanması, Erzurum ve Sivas kongrelerinin toplanması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, bu sürecin kilometre taşlarını oluşturmaktadır. Amasya'da yayımlanan Genelge, birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi ve ulusal uyanışın gerçekleştirilmesi yönünde atılan en önemli adımlarından biridir” dedi.
“GENELGE, KURTULUŞ SAVAŞININ EYLEM AŞAMASININ BAŞLADIĞINI DUYURDU”
Amasya Genelgesinde, yurdun karşı karşıya bulunduğu tehditin ortaya konulduğu, Kurtuluş Savaşı'nın gerekçesi, amaç ve yönteminin saptandığı ve Türk Ulusu'na yurduna ve egemenliğine sahip çıkma çağrısı yapıldığı vurgulayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, genelge ile, Kurtuluş Savaşı'nın eylem aşamasının başladığını, Türk Ulusu'nun yurdunu, ulusal onurunu, bağımsızlığını her koşulda koruma kararlılığını dünyaya duyurduğunu kaydetti.
“GENELGE, İLK ANAYASAL BELGEDİR”
ADD Adana Şube Başkanı Eker,  Amasya Genelgesi'nde güçlü biçimde vurgulanan “ulusal egemenlik” ve “tam bağımsızlık” ilkelerinin Cumhuriyet'e de dayanak oluşturduğuna vurgu yaparak, “Bu yönüyle Amasya Genelgesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk anayasal belgesi olma niteliğini de taşımaktadır.
Amasya Genelgesi, yurdumuzu parçalamak isteyenlere Türk Ulusu'nun yanıtıdır. Amasya'da alınan kararlar ve sonrasında atılan adımlar doğrultusunda yürütülen Kurtuluş Savaşı, Ulusumuzun yazgısıyla birlikte tarihin akışını da değiştirmiştir” dedi.
“GÖNENÇLİ TÜRKİYE İÇİN, CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİ KORUNMALIDIR”
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, daha sonra mesajında şunları kaydetti;
“Eğer bugün bağımsız bir ülkede, onurlu ve çağdaş bir yaşam sürdürebiliyor, demokrasinin olanaklarından yararlanabiliyor, geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunu Atatürk'e, kurduğu Cumhuriyet'e, Ulusumuzla bütünleşerek yürüttüğü savaşıma, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız. Her zaman ve her koşulda ayakta kalabilmek, aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerin yol göstericiliğinde gelişen, gönençli Türkiye hedefine ulaşabilmek, ülkesi ve Ulus'uyla bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan tehdit ve saldırılara karşı koyabilmek için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin, bağımsızlığımızın, birliğimizin, tekil devlet yapımızın korunması vazgeçilmez önem taşımaktadır.”