Adana Eczacı Odası Konferans salonunda gerçekleşen ve 7'den 77'ye her yaş grubundan katılımcının iştirak ettiği anma etkinliğinde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Atatürk'ün kişiliğine dikkati çekerek yaşamı boyunca yaptığı devrimlerin diğer liderler tarafından örnek alınarak Dünya insanlığına armağan edildiğini anımsattı.

BARUT "ANKET ATATÜRKÇÜSÜ OLMADIK"

Daha sonra kürsüye gelen CHP il Başkanı Ayhan Barut ise Atatürk'ün bu ülke için önemini anlattı ve "Bizler gerçek gerçek Atatürkçüyüz anket Atatürkçüsü değiliz. Atatürk yüreğimizde yaşıyor.  Taşıdığımız Atatürk sevgisini hiçbir güç yok edemeyecek. O'nun yolundan ilerleyen bizler hiçbir zaman anket Atatürkçüsü olmadık, bedeli ne olursa olsun Atatürkçüyüz ve  Atatürk'tür önderimiz"  diye konuştu. Barıu daha sonra "Mustafa Kemal seslense" isimli şiiri okudu.

KARALAR "SÖZDE DEĞİL, ÖZDE ATATÜRKÇÜYÜZ"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Atatürk'ü bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını belirtti. Karalar "Atatürk'ü anlatmaya kelimeler yetmez. Sözde değil, özde Atatürkçüyüz" dedi.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de Atatürk'ün yaptıklarının önemine işaret ederek, saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

TÜMER "ATATÜRK'Ü ANLAMAK VE SEVMEK, ERDEMLİ OLMAKTIR"

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise Atatürk’ü anlamak ve sevmek, bir düşünceyi anlamak ve sevmek demek olduğuna dikkati çekti. Tümer şöyle devam etti; "Türk tarihinde Atatürk’ün kişiliğinde beliren, yalın bir gerçekçilikle açığa vurulan bu düşünce, çağdaş uygarlık düşüncesidir. Çağdaş uygarlık deyiminden, bilim ve bilimin gücüne inanmayı, insan haklarına karşı saygı duymayı, çalışmanın değerlendirilmesini, ileriye yönelmeyi ve erdemli olmayı anlıyoruz. Çağdaş uygarlığı yaratan, gereği gibi değerlendiren insan gücüdür, insan emeğidir. Çağdaş uygarlık düşüncesi, bütün insanların eşitliğine, özgürlüğüne ve saygıdeğerliğine inanmaktan doğmuştur. Atatürk, insanı, kesinlikle ussal bir kimlik içinde görmek eğilimindedir. Atatürk’ü anlamak ve sevmek, erdemli olmaktır. Ebediyete intikal edişinin 79. Yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyorum"

ATATÜRKÇÜLER ŞİİRLERLE ATATÜRK'Ü ANDI, ANLATTI

Anma etkinliğinde Atatürkçü Sami Eryurt, Emekli Albay Ali maralcan, EVKAD Başkanı  Sema Turan Yapıcı, Gazeteci Sema Erdoğan, ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, ADD Adana Şube Yazmanı Nazan Arabacı Balcı ve ADD Delegesi Ayşe Palo "Atatürk" konulu şiirlerini okudular.
Etkinlikte aileleriyle gelen çocuklar ile birlikte 3 kuşak neslin buluşması Atatürk sevgisinin boyutunu gözler önüne serdi. Anma etkinliği Hafena Müzik Grubunun marş çalmasıyla son buldu.