“ATATÜRK TÜRK KADININA GÜVENDİ”
Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi; toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimleri’nden birisi olduğunu anımsatan Balcı “1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı. Ancak aradan geçen süre zarfında kadının toplumun her alanında yer almasında hala sıkıntıların var olması, kadın adına üzücüdür” dedi
“KADIN OLMAK, “VAR OLMAK” İÇİN MÜCADELEYİ GEREKTİRİYOR”
Türkiye’de Kadın olmanın zor olduğunu aktaran Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Yazman Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Balcı, 8 Mart Dünya Emekçiler Günü’nde kadının durumunu ortaya koyan rakamsal veriler paylaştı. Balcı şöyle konuştu;
“Malesef Ekonomik anlamda kadın olmaktan kaynaklı ayrımcılık ve eşitsizlik mevcut. Türkiye 144 ülke arasında eşitsizliğin en çok yaşandığı ülke sıralamasında 15. sırada yer alıyor. Kadının ekonomiye katılımında, 144 ülke arasında 129. sırada. Kadının eğitime erişiminde 144 ülke arasında 109. sırada. Kadının siyasete katılımında Türkiye 144 ülke arasında 113. sırada. Türkiye'de her 2 kadından 1'i aile içi şiddet yaşıyor. Bu tabloyu değiştirmek için öncelikle biz kadınlar, Atatürk’ün yolunda, bilimin ışığında topyekün mücadele etmemiz gerekiyor”
“DÜNYADA HERŞEY KADININ ESERİDİR”
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Yazman Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Balcı, Atatürk’ün “Dünyadaki her şeyin kadının eseri”  sözünü hatırlatarak, “Atatürk’ün aydınlık izinde kadınların değerinin bir gün değil, her gün bilindiği, eşitliğe, saygıya ve sevgiye inancımzla Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz” dedi.
ADD’DE DR. MÜZEYYEN ŞEVKİN KONFERANSI
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Yazman Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Balcı, 8 Mart Dünya emekçi kadınlar Günü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesinde 8 Mart Çarşamba günü Saat 18:00’de emekçi bir kadın olan Dr. Müzeyyen Şevkin’in konferans vereceğini hatırllattı. Tüm kadınları konferansa davet eden Balcı Dr. Müzeyyen Şevkin’in “Kadının toplumdaki yeri” konusunda sunum yapacağını kaydetti. Balcı Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Referandum çalışmaları nedeniyle ADD olarak özellikle kırsal bölgelerdeki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.